kvóta

energiahatékonyság, kkv pályázat, kvóta

Plusz négy és fél milliárd a panelpályázatra

piacesprofit.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a tavaly év végi sikeres kvótaértékesítéseknek köszönhetően 4,56 milliárd forintos keretet biztosít újabb támogatások megítéléséhez a Zöld Beruházási Rendszer lezárt Panel II. pályázatán. A többletforrásból a korábban benyújtott, de miniszteri döntéssel még nem rendelkező pályázatok kaphatnak hozzájárulást panellakások felújításához, energetikai korszerűsítéséhez.

Tovább olvasom »
co2, kvóta

Kvóták: egyre többen kereskedhetnek

Euractiv

A március 4-én újrainduló három ország nemzeti forgalmi jegyzékeivel tizenháromra emelkedik az ismét működő regiszterek száma. Az Európai Bizottság a biztonsági követelmények ellenőrzése után folyamatosan indítja újra a nemzeti emisszió-kereskedelmi jegyzékeket.

Tovább olvasom »
co2, emissziókereskedelem, kalifornia, kiotó, kvóta, üvegházhatás

Kaliforniai kvóta-piac: egyelőre ingyen osztogatják

Kriston László

Kalifornia lesz az EU után a legnagyobb karbonkvóta-piac. Nem vártak rá, hogy kiderüljön, mi lesz a kiotói egyezmény sorsa, mely meghonosította a kvótakereskedelem intézményét. A kaliforniai törvényhozók a karácsonyi szünet előtt jóváhagyták az emissziókereskedelem beindítását az államon belül, mely önmagában is a G20-ak ligájába tartozó gazdaság. 

Tovább olvasom »
co2, emissziókereskedelem, kvóta

Ötmilliárd eurós adócsalásra használták a kvótákat!

klímablog

Ötmilliárd euró értékben károsították meg az uniós övezetet a CO2-kvótakereskedelemmel visszaélő adócsalók, állította már decemberben az Europol. Az elmúlt másfél évben 11 országban folyt ilyen illegális üzleti gyakorlat. Az ügyben jó ideje már folyamatosan tartottak házkutatásokat, a napokban pedig letartóztatási hullám söpört végig Európán. Eddig több tucatnyi személyt vettek őrizetbe.

Tovább olvasom »