különadó

különadó, megszűnés, nav

Egy adóval kevesebb lett

PP/MTI

Július 26-tól megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos mértékű különadója, már az idén megszerzett jövedelmekre sem kell alkalmazni – hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján. 

Tovább olvasom »
egészségügyi hozzájárulás, európai bíróság, kiskereskedelem, különadó, uniós szabályozás

Újra Brüsszelnek adott igazat a bíróság

piacesprofit.hu

Az Európai Törvényszék szerint a Bizottság jogszerűen utasította Magyarországot a dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások bizonyos tevékenységeihez kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj alkalmazásának felfüggesztésére – áll a Törvényszék ma nyilvánosságra hozott ítéletében.

Tovább olvasom »
adózás, áfacsökkentés, különadó, turizmus, turizmusfejlesztési-hozzájárulás, vendéglátás

Különadót kaptak az éttermek

kfarkas

2018. január 1-jétől bevezeti a kormány a turizmusfejlesztési hozzájárulást. A kormány ezzel vélhetően a már bejelentett áfacsökkentéssel kieső bevételeket akarja pótolni. Az érdekképviseleteknek tetszik a különadó.

Tovább olvasom »
adózás, különadó, népegészségügyi termékadó

A sztárszakács is egyetért a cukoradóval

PP/MTI

Különadót vetnek ki a cukrozott üdítőitalokra Nagy-Britanniában a gyerekelhízás elleni harc jegyében – jelentette be nagy meglepetésre George Osborne brit pénzügyminiszter. A különadót a gyártókra terhelik és azt két év alatt vezetik be, hogy a gyártók addig megváltoztathassák termékeik cukortartalmát.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, különadó

Hétvégi adó? Ez is egy ötlet

PP/MTI

Nyilvánosságra hozta a kiskereskedelmi különadóról szóló törvénytervezetet a lengyel pénzügyminisztérium. A tárca honlapján megjelent tervezet szerint a különadó progresszív lenne, a hétvégi árusításra pluszterheket róna Lengyelországban, és az idén mintegy 0,45 milliárd eurónak megfelelő költségvetési bevételt hozna.

Tovább olvasom »