külföldi vendégforgalom

külföldi vendégforgalom, nyaralás, turizmus

Nem mindenkinek a Balcsi a riviéra

piacesprofit.hu

Az idei nyár slágere Horvátország volt a magyar turisták körében, mely népszerűségi listán ezúttal megelőzte a tavalyi nyertes Olaszországot. A Trivago felméréséből kiderül, hogy az egyes országokban mely tengerparti városok fogadták a legtöbb magyar napozni és fürdeni vágyót az idén.

Tovább olvasom »
külföldi vendégforgalom, szálláshelyek, turizmus

Csípnek minket a sógorok

piacesprofit.hu

Ausztria piacvezető túraszervezője, a RUEFA utazási iroda felmérése szerint az osztrák utazóknál Budapest idén először került bele a TOP 10 felkeresni tervezett európai város közé – közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Tovább olvasom »
külföldi vendégforgalom, szálláshely-szolgáltatás, turizmus

Több amerikai turista érkezhet hazánkba

kfarkas

Várhatóan egyre több amerikai turista látogat majd hazánkba, a tavalyi 451 ezer vendégéjszaka számának emelkedése pedig pozitív hatásokkal járhat a hazai turisztikai szektorra, elemezte Sipos Erika, a BGF Turizmus Intézeti Tanszékének adjunktusa a lehetséges hatásait annak, hogy Magyarország volt az USA egyik legnagyobb kulturális örökségeket bemutató fesztiváljának díszvendége.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, külföldi vendégforgalom, turizmus

Napfényes évet zárt a turizmus

piacesprofit.hu

Rekordévet zárt 2012-ben a magyar turizmus, a piacon azonban hatalmas átrendeződés figyelhető meg. Tavaly a külföldi vendégéjszakák száma tekintetében országos szinten tíz százalékos növekedés volt megfigyelhető 2011-hez képest, ez részben az új küldőpiacoknak és az új desztinációknak volt köszönhető.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, kereskedelmi szálláshelyek, külföldi vendégforgalom, szép kártya, turizmus, turizmusmarketing

Eldőlt, kik népszerűsítik Magyarországot bel- és külföldön

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A Mediaedge:cia Hungary Kft. és az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyerte a Magyar Turizmus Zrt. által a bel-, illetve külföldi kommunikációs és marketingfeladatokra kiírt két gyorsított tárgyalásos közbeszerzést. A két feladat nettó értéke meghaladja a 3 milliárd forintot. Az ágazatnak óriási szüksége van a hatékony marketingre: a belföldi forgalom gyengélkedik, a külpiacokon nagy a bizonytalanság.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, belföldi vendégforgalom, külföldi vendégforgalom, szállodai foglaltság, szállodaipar, turizmus

Mit hozhat a második félév a szállodáknak?

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A 2012-es esztendő első félévéhez hasonló hullámzó folyamatainak fennmaradását várják a szállodák az év hátralévő részére is. Vidéken inkább a foglaltság javulásában, a fővárosban a nyomott árak emelkedésében bíznak az üzemeltetők – derül ki a Magyar Holtel Monitor (MHM) Szallodak.hu-val együttmőködésben végzett modellezéséből.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, belföldi vendégforgalom, kereskedelmi szálláshelyek, külföldi vendégforgalom, szállodaipar, turizmus

Elindultak a külföldiek Magyarországra

piacprofit.hu

A külföldi vendégeknek köszönhetően folytatódott a vendégéjszakák számának élénkülése a forgalom közel 80 százalékát kitevő szállodákban, melyben a négycsillagos házak szerepe volt meghatározó. Összességében a kereskedelmi szálláshelyeken a szállásdíjbevétel 7,7 százalékkal nőtt a Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése szerint.

Tovább olvasom »