külföldi terjeszkedés

bisnode, export, import, kintlévőség kezelés, kockázatos partnerek, külföldi terjeszkedés

Minden kontinensre jut magyar cég

piacesprofit.hu

Milyen piacokon működnek az exportban és importban érdekelt magyar vállalkozások? Melyek azok a kihívások, amelyekkel szembesülnek a nemzetközi terjeszkedések során? Ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat a hazai cégek körében a Bisnode legfrissebb kutatása.

Tovább olvasom »
beruházás, export, külföldi terjeszkedés

Új piacok után ácsingóznak a cégek

piacesprofit.hu

A hazai kkv-k keresik a piaci lehetőségeket. Tízből négy vállalkozás szeretne új piacot meghódítani a már meglévő termékével, év elejéhez képest pedig több mint dupla annyian gondolkodnak új árucikk vagy szolgáltatás bevezetésében – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

Tovább olvasom »
külföldi terjeszkedés, megosztás gazdasága, startup, turizmus

Lengyel piacra lépett a hazai utazási startup

piacesprofit.hu

Lengyelországban is piacra lépett a hazai utazási szektorban sikeresen debütáló online utazási iroda, a Beontrips. A vállalkozás az utazók által egyszerűen összeállítható és testreszabott utak azonnali online foglalását teszi lehetővé – Magyarország után már Lengyelországban is.

Tovább olvasom »
exportösztönzés, külföldi terjeszkedés, mnkh

Tudást és kapcsolatrendszert visz a határon az MNKH

PP Online

A Magyar Nemzeti Kereskedőház első alkalommal szervezte meg a határon túli magyar vállalkozások képzését és átfogó tájékoztatását célzó Exportkonferenciáját. A székelyföldi eseményen több, mint félszáz erdélyi magyar vállalkozó vett részt, akik tudáshoz, exportpiaci orientációhoz és élő kapcsolatrendszerhez juthattak a konferencia külpiaci szakértőitől.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, kiskereskedelem, külföldi terjeszkedés

Bezárja üzleteit a Marks & Spencer

piacesprofit.hu

A Marks & Spencer a mai napon bejelentette, hogy párbeszédet kezdeményez munkavállalóival hat saját tulajdonú magyarországi üzletének bezárására vonatkozó javaslataival kapcsolatban. A javaslatokat a Marks & Spencer azután dolgozta ki, hogy az üzleti érdekeltségei aktuális állapotának és az eredményességének pontos felmérése érdekében átfogó vizsgálatnak vetette alá 466 saját tulajdonú nemzetközi üzletét.

Tovább olvasom »
kkv export, kkv pályázatok, konferencia, külföldi terjeszkedés, külpiaci terjeszkedés, külpiacra lépés, marketing, uniós források, vásár, vekop

Külpiaci megjelenésre lehet pályázni

piacesprofit.hu

Több mint egymilliárdos keretösszeggel megjelent a mikro- és kisvállalkozások piaci megjelenését támogató VEKOP felhívás. A vállalkozások külföldi piacokra kijutását elősegítő felhívás célja a cégek támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében.

Tovább olvasom »
külföldi terjeszkedés, orosz piac, piacszerzés

Nem biztos, hogy jó ötlet Moszkva felé kacsingatni

piacesprofit.hu

Közel 30%-os zuhanás után a globális pénzügyi válság közepén tapasztalt 2009-es szint alá esett az Oroszországba irányuló 2015 első félévi magyar export értéke, elsősorban az európai uniós embargós intézkedések és a gyenge rubel eredményeképpen – állítja az Atradius Hitelbiztosító. A tavaly és idén is gyengélkedő orosz gazdaság 2016-ban magához térhet, azonban a hatalmas lehetőségekkel kecsegtető orosz piac „békeidőben” is nehéz falat lehet a magyar cégeknek.

Tovább olvasom »
holding, külföldi adózás, külföldi terjeszkedés, külpiaci terjeszkedés, telephely

Miért legyünk multik?

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Megérett a cég és az elhatározás arra, hogy a vállalkozásunkat országhatárokon kívül is megmérettessük a piacon. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy holdingként működjünk tovább, esetleg telephelyet létesítsünk. A kérdés megválaszolásához elsősorban arra van szükség, hogy eldöntsük pontosan mi a célunk. Erről beszélt szerdán Dr. Magyar Csaba a Crystal Worldwide Kft. jogi igazgatója a Piac & Profit Céggondok, céges variációk című konferenciáján.

Tovább olvasom »
export, külföldi terjeszkedés, tréning

Tréning exportálóknak

piacesprofit.hu

Hatalkalmas exportfejlesztési tréningsorozatot szervez a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) kis- és középvállalkozásoknak. Az Exportakadémia nevet viselő, átfogó menedzsmentképzés szeptember 23-án indult, és célja, hogy gyakorlati ismeretek átadásával hozza lendületbe a magyar cégek exporttevékenységét.

Tovább olvasom »
céges bankszámla, költségkímélés, külföldi bankszámla, külföldi terjeszkedés, vállalati bankszámla

Megéri külföldre vinni a bankszámlát?

piacesprofit.hu

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mit gondoljunk át, ha a kínálkozó külföldi üzleti lehetőségek vagy éppen a szűk belföldi kereslet, esetleg spórolás céljából külföldi bankszámla-nyitásban gondolkodunk? Összegyűjtöttünk – a teljesség igénye nélkül –pár hasznos gyakorlati tudnivalót néhány, a nemzetközi piacokon, ezen belül is a környező országokban aktív pénzintézet megkérdezésével.

Tovább olvasom »