külföldi bankszámla

adóamnesztia, külföldi bankszámla

Tízmilliárdok vándorolhatnak haza nyárig

piacesprofit.hu

Tízmilliárdok érkezhetnek haza külföldi bankszámlákról annak a nagyon vonzó adóamnesztia-lehetőségnek a hatására, amelyet mostantól június végéig lehet igénybe venni. Az ehhez szükséges számlát csak a NAV által kijelölt magyar bankoknál lehet megnyitni, amelyek listáját a NAV március 2-án tette közzé.

Tovább olvasom »
céges bankszámla, költségkímélés, külföldi bankszámla, külföldi terjeszkedés, vállalati bankszámla

Megéri külföldre vinni a bankszámlát?

piacesprofit.hu

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mit gondoljunk át, ha a kínálkozó külföldi üzleti lehetőségek vagy éppen a szűk belföldi kereslet, esetleg spórolás céljából külföldi bankszámla-nyitásban gondolkodunk? Összegyűjtöttünk – a teljesség igénye nélkül –pár hasznos gyakorlati tudnivalót néhány, a nemzetközi piacokon, ezen belül is a környező országokban aktív pénzintézet megkérdezésével.

Tovább olvasom »
külföldi bankszámla, nav, offshore

Hamarosan a külföldi számlákba is belelát a NAV

piacesprofit.hu

Több mint 16 ezer magyar állampolgár több ezer milliárdos külföldi bankszámlákon tartott vagyonáról lehet pontosabb képe a NAV-nak egy májusban elfogadott OECD nyilatkozat révén. Az adózási információk automatikus cseréjéről szóló nyilatkozatot 47 ország, köztük Magyarország, Svájc, Ausztria, Luxemburg és több adóparadicsom is aláírta, így a jövőben az eddig rejtve maradt külföldi vagyonokról is adatokat kaphatnak az adóhatóságok. Emiatt rövidtávon sem lehet a banktitkok korábban megszokott védelmére számítani. Intő jel, hogy több svájci bank is felhívta már az ügyfelei figyelmét, hogy tisztázzák a náluk vezetett bankszámlájukon tartott vagyonuk eredetét.

Tovább olvasom »