kukoricaárak

állatenyésztés, állattartás, kukoricaárak, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak, takarmány

Hogyan lehet megmenteni a magyar állattenyésztőket?

Mentőöv kellene a magyar állattenyésztőknek. Az ágazat súlyos válsággal  néz ugyanis szembe az egyre csak emelkedő takarmányárak következtében: elsősorban a legfontosabb takarmánynövény, a kukorica ára indult emelkedésnek, miközben a sertések száma a világháború óta nem látott szintre süllyedt.

Tovább olvasom »
agrártámogatás, aszály, kukoricaárak, kukoricatermesztés, mezőgazdaság, veszteség

200 milliárd veszteség a kukoricán

PP/MTI

Az idei  kukoricatermés majdnem 40 százaléka megsemmisült a nagy meleg, különösen az utóbbi hét rendkívül száraz időjárása miatt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) becslései szerint. Ez nem csak a növénytermesztőknek, de az állattenyésztőknek is kárt okoz, a veszteség nemzetgazdasági szinten meghaladhatja a 200 milliárd forintot. Az aszály a drága takarmány miatt az állattenyésztőknek is kárt okoz, ezért a Magosz átfogó kormányzati intézkedéseket sürget.

Tovább olvasom »
kukoricaárak, kukoricatermesztés, magyar agrárkamara

Maradandó károkat okozott az aszály

piacprofit.hu

Az idén rekord nagyságú területen, 1262 ezer hektáron termesztenek kukoricát Magyarországon. Június elején-közepén a szakértők még jó termést vártak, azonban az elmúlt időszakban tapasztalt forró és száraz idő miatt – a napokban lehullott csapadék ellenére – jelentősen romlottak a kilátások. A Magyar Agrárkamara Növénytermesztési Osztályának jelentése szerint az aszály több helyütt visszafordíthatatlanul károsította a kukoricát.

Tovább olvasom »