kudarckezelés

kudarc, kudarckezelés, önfejlesztés, újrakezdés

5 mód, hogy lélekben felálljunk egy kudarc után

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A kudarctűrés elengedhetetlen egy vállalkozó számára, de egy idő után még a legbuzgóbb optimista is megrendül. Miután jön egy megsemmisítő csapás (vagy kettő, vagy öt), képesek vagyunk továbblépni? Vissza tudjuk szerezni a hitet és bizakodást, ami miatt eredetileg belekezdtünk? Jon Gordon az Entrepreneur.com-on megjelent cikkében ad hozzá némi segítséget!

Tovább olvasom »
kudarckezelés, önfejlesztés, pszichológia, siker, siker kritérium, smart célok

Jeleket látunk… a siker 8 jelét

PP

Gyakran kapcsoljuk a siker fogalmát a karrierhez vagy a pénzügyekhez, ám ez annál sokkal több. Hogy számunkra mi, azt magunk határozzuk meg, de van néhány jel, hogy jó úton járunk a majdani siker felé. Ha pedig még nem igazak ránk az alábbiak, máris elkezdhetünk dolgozni e készségek fejlesztésén.

Tovább olvasom »
kudarckezelés, önfejlesztés, pszichológia

6 félelem, ami a sikerünk útjában áll

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A félelmek – legalábbis a többségük –visszafogják képességeinket, lehetetlenné teszik, hogy valóra váltsuk az álmainkat. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szembe kell néznünk velük. Íme, 6 félelem, ami mindannyiunknak ismerős lehet, ám amiket könnyedén legyőzhetünk. Legalábbis a „self made man” milliomos Daniel Ally szerint.

Tovább olvasom »
indikátor, kudarc, kudarckezelés, tervezés, újratervezés

Honnan tudjuk, mikor kell feladni?

piacesprofit.hu

A vállalkozásnak elkerülhetetlen része az is, hogy olykor kudarcot valljunk. Ha jól csináljuk, anélkül leszünk képesek átvészelni az esetleges kudarcokat, hogy abba a vállalkozás, vagy mi magunk végleg összetörnénk. Ehhez viszont tudatos felkészülésre van szükség – mondja szakértőnk.

Tovább olvasom »
kényszervállalkozás, kudarckezelés, önfejelesztés, vállalkozási készség, vállalkozói hajlandóság, vállalkozói készség

Miért nem sikeresek a kényszervállalkozók?

Sipa

A kisvállalkozások jelentős része kényszerből indult. Ez önmagában még nem predesztinálna semmire, hisz sokszor kiváló szakemberek vezetik őket. Miért van az, hogy mégis nehezebb sikerre vinni egy céget, ha kényszerből vágtunk bele?

Tovább olvasom »
konfliktuskezelés, kudarc, kudarckezelés, újrakezdés

Nem ciki újrakezdeni!

Timár Gigi

Negatív felhang kapcsolódik a magyar közgondolkodásban az újrakezdés fogalmához, mivel korábbi kudarcot feltételez. Pedig az elakadások felismerése a sikernek tulajdonképpen feltétele.

Tovább olvasom »
cégvezetés, kudarckezelés, újrakezdés

A siker titka: a kudarc

piacesprofit.hu

A mellényúlásokról éppúgy kell beszélni, mint a sikerekről. Az okok elemzése segít az újrakezdésben, és közelebb visz a sikerhez. Számos, mára világhírűvé vált vállalkozás története mutatja, hogy a vállalkozó folyamatosan hullámvasúton utazik, és az üzleti életben a kudarc egy lépés a happy end felé. A tengeren túl ezt már sokan felismerték, Magyarországon azonban inkább tabutéma.

Tovább olvasom »
könyv, kudarckezelés, siker

A ledolgozott hátrány mint előny

Kriston László

Vajon miért győznek a kis Dávidok a nagy Góliátok ellen? Malcolm Gladwell új művében „világmegváltósabb”, mint a korábbiakban: már nem csupán a legütősebb marketingstratégia definiálásán agyal, hanem a társadalom egészének jóléte izgatja.

Tovább olvasom »
cégsiker, kényszervállalkozás, kudarckezelés, sikeres vezető, vállalkozás indítás, vállalkozásfejlesztés

Még mindig kényszerpálya itthon a vállalkozás

Sebők Orsolya

Mi leszel, ha nagy leszel? Az ismerős kérdésre az ismerős válasz életkortól függően: kukás, doktor néni, karmester és még számtalan foglalkozás, kivéve az, hogy vállalkozó. A vállalkozói karrier ugyanis a mai napig nem vált a fejekben valós életpályává. Sőt, Magyarországon – miközben a nemzetközi trendekhez hasonlóan az állami kommunikáció középpontjában egyre inkább a vállalkozó áll – a mai napig jobbára kényszerpálya maradt.

Tovább olvasom »
bukás, kudarckezelés, önfejlesztés

A kudarc dicsérete

piacesprofit.hu

Vajon kinek van több kudarca? Egy kudarc-embernek vagy egy siker-embernek? Bármennyire meglepő is, egy sikeres embernek sokkal több kudarca van élete során. Érdemes hát elgondolkodni azon, mit is gondoljunk a kudarcokról! A Piac&Profit szakértője segít!

Tovább olvasom »