kreatív ipar

divat, kreatív ipar

A post-it tarolt a divathéten

piacesprofit.hu

A londoni divathéten mutatta be a Post-it által inspirált kollekcióját az angol Fyodor Golan divatmárka. Ki gondolta volna, hogy az irodai lét alapkellékeiként ismert kis színes lapoknak keresnivalójuk lenne a divatban?

Tovább olvasom »
kreatív ipar, uniós források, uniós pánzek, uniós szabályozás

37 milliárd kreatív kkv-knak

piacesprofit.hu

Kulturális és a kreatív ágazatokban tevékenykedő kis- és középvállalkozások támogatására jelentős összegű garancia biztosítását kezdeményezte az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap (EBA). Az erre a célra rendelkezésre álló garanciakeret jelenleg 121 millió euró (mintegy 37,5 milliárd forint).

Tovább olvasom »
kockázati tőke, kreatív ipar, pénzszerzés

A kreatív cégek sem vetik meg a kockázati tőkét

piacesprofit.hu

Egyre több olyan kreatívipari vállalkozó van Magyarországon, aki a kockázati tőkét komoly alternatívaként látja cége növekedésének finanszírozásához. Néhány kritikus döntésre azonban már a folyamat elején fel kell készülniük: ilyen az üzleti terv esetleges újraértékelése, a menedzsment változtatásának képessége, vagy a nemzetközi piacokra való kilépés személyi előfeltételeinek kezelése.

Tovább olvasom »
cégfejlesztés, dizájn, kockázati tőke bevonás, kreatív ipar, kreatívipar, startup

Dizájncégből is lehet startup

Sipa

A kreatívipari vállalkozásokban kevesebben látják a nagy növekedési potenciált, pedig számos magyar példa is bizonyítja, hogy dizájncégből is lehet igazi startup. De mit keres benne a befektető?

Tovább olvasom »
befektetés, dizájn, iparág, kockázati tőke, kreatív ipar, kreatívipar, sikeres vállalkozás

Többet hozhat a dizájn mint a technológia

Sipa

Egy dizájn projekt akár jobb pénzügyi mutatókkal is rendelkezhet, mint egy technológiai innováció – ezt már a kockázati tőke befektetők is látják. Egy iparág sikere kulturális elfogadottság, tőke és üzleti kompetenciák kérdése – de első lépés a magas minőségű termék.

Tovább olvasom »
befektetés, kockázati tőke, kreatív ipar, kreatívipar

Vonzza a pénzt a kreatív ipar, de miért?

piacesprofit.hu

Bár a kreatív szektort kevésbé sorolják a tőkebefektetők fő célpontjai közé, több kutatás is azt támasztja alá, hogy évek óta, a gazdasági válság ellenére is folyamatosan bővülő, a szó szoros értelmében vett önálló iparágról van szó. Erre a tényre pedig már a kockázatitőke-piac is egyre inkább épít. De miért is kezd egyre népszerűbbé válni a szektor az üzleti világ szemében?

Tovább olvasom »