kpmg

előrejelzés, hitel, ingatlan, ingatlanpiac, kpmg, lakáshitel

Nem csökken az ingatlanhitelezési hajlandóság

piacesprofit.hu

Változatlan az ingatlanhitelezési hajlandóság az európai piacokon az elmúlt időszakban – derül ki a KPMG nemzetközi Ingatlanhitelezési Barométer kutatásából. A 14 európai országára kiterjedő, ingatlanhitelezési trendeket kutató felmérésben közel 70 banki vezetőt kérdeztek meg az aktuális hitelezési trendekről és a várható jövőről.

Tovább olvasom »
felmérés, futball, kpmg, sport

Ezek a leggazdagabb futballcsapatok

piacesprofit.hu

2018-ban is a Manchester United vezeti e legértékesebb futballcsapatok listáját, megelőzve az FC Barcelonát és a Real Madridot. Európa 32 vezető klubjának összesített becsült cégértéke eléri a 32,5 milliárd eurót – derül ki a KPMG „Labdarúgó klubok értékelése: az európai elit 2018” című jelentéséből.

Tovább olvasom »
ensz, fenntarthaó fejlődés, fenntarthatóság, fenntarthatósági jelentés, kpmg

A fenntarthatóság fontos lépés a üzleti siker felé

piacesprofit.hu

Ma már szinte nincs is olyan sikeres nagyvállalat, amely ne akarna ügyfeleinek, dolgozóinak is fenntartható értékeket adni. Sőt, a legtöbbször a fenntarthatóság már nem egy különálló célrendszer, hanem szervesen beépül a mindennapi működésbe, üzleti gondolkodásba is – derült ki a KPMG fenntarthatósági jelentéskészítési gyakorlatokról szóló üzleti reggelijén. Ez különösen fontos most, hiszen olyan gazdasági, környezeti és társadalmi kihívásokkal kell szembesülnünk, amelyek meghatározzák a hétköznapjainkat, valós kockázatot, de egyben üzleti lehetőségeket is jelentenek a vállalatoknak.

Tovább olvasom »
cégvezetők, ceo, diszpurtivitás, kpmg, világgazdasági kilátások

Diszruptivitás: lehetőség vagy veszély?

piacesprofit.hu

A vezérigazgatók többsége továbbra is bizakodó a világgazdasági kilátásokat illetően és mára már sokkal inkább lehetőséget lát a diszruptivitásban – derül ki a KPMG 2017-es globális vezérigazgatói felméréséből. A diszruptivitás ma már világszerte része a vezérigazgatók és a cégek életének, többségük azonban olyan potenciált lát benne, melynek hatására minden eddiginél nagyobb sikereket érhet el. A felmérésből az is kiderül, hogy az IT-biztonsági kockázatoktól már kevésbé tartanak a vezérigazgatók, számottevően nőtt ugyanakkor a reputációs és márkához fűződő kockázatok jelentősége.

Tovább olvasom »
a dolgok internete, kognitív technológia, kpmg, robotika

Robotok, kognitív technológia és a dolgok internete

piacesprofit.hu

A kognitív technológia, a különböző folyamatok robotokkal való automatizálása, valamint a „dologok internetje” lehet a három legbefolyásosabb technológiai tényező a következő három évben – derül ki a KPMG friss, a világ vezető iparági elemzőinek körében készített felméréséből. Fontos, hogy a Magyarországon működő vállalatok is aktív szereplői legyenek a digitalizáció okozta változásnak.

Tovább olvasom »
kpmg, uniós források, uniós pályázatok, uniós támogatások

Majdnem 3000 eurót kapott Magyarország minden egyes lakosa

piacesprofit.hu

A 2007-2015-as uniós támogatási ciklusban Magyarország teljesítménye több szempontból is kiemelkedik a kelet-közép-európai régiós mezőnyből. A szerződött támogatások aránya regionális összehasonlításban nálunk a második legmagasabb (117%), a kifizetésiekben pedig vezetjük a listát 111%-kal – derül ki a KPMG évente megjelenő „EU Funds in Central and Eastern Europe” című jelentéséből. Majdnem 3000 euró szerződött támogatás jutott Magyarország minden egyes lakosára

Tovább olvasom »
eladások, kpmg, termékfejlesztés

Ezek lehetnek a növekedés motorjai a fogyasztói piacokon

piacesprofit.hu

A hagyományos stratégiák, azaz az eladások növelése, a termékfejlesztés és a költségcsökkentési programok lehetnek a jövedelmezőség növelésének eszközei a következő két évben a fogyasztói vállalatok számára – derül ki a KPMG és a Consumer Goods Forum nemzetközi felméréséből. Mindeközben a közösségi média és a mobilapplikációk használata, vagy az online kereskedelem alacsonyabban értékelt szempontok a vállalati vezetők körében.

Tovább olvasom »
kpmg, uniós források, uniós támogatás

Az uniós források ötöde még kiosztásra vár a régióban

piacesprofit.hu

A 2007–2013-as ciklusban a strukturális alapokon keresztül elérhető uniós források ma már a közép-kelet-európai országok éves GDP-jének közel 3 százalékát teszik ki. A tíz uniós tagállam forrásfelhasználását vizsgáló KPMG-tanulmány szerint Magyarország tavaly év végén a középmezőnyben állt a szerződéskötések és a kifizetések terén is, az azóta felgyorsult folyamat révén viszont idén várhatóan javul a pozíciónk mindkét területen.

Tovább olvasom »
bankpiac, bankszektor, kpmg

Az idén sem lesz jobb a bankoknak

piacesprofit.hu

Közép-Kelet-Európa bankszektorának helyzete stabilizálódott, de a régió bankjai – a románok kivételével – még mindig a belső racionalizálásra helyezik a hangsúlyt, a külső környezettől ugyanis nem sok jót várnak – derült ki a KPMG száz régiós bankvezetőt megkérdező felméréséből. Az egyes országok között a kiindulópont tekintetében jelentős különbségek mutatkoznak, néhány országban még tavaly is megfelelő volt a bankok nyereségessége.

Tovább olvasom »
bankhitel, kpmg, mfb, mnb, vállalatfinanszírozás, vállalati hitelezés

Lejtőn a vállalati hitelezés

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Közel öt éves mélypontra esett a vállalati hitelállomány a Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint. Érdekes fejlemény, hogy már nem csak a bankok, hanem a szövetkezeti hitelintézetek aktivitása is erejét vesztette. A korábbi hitelezési felmérések alapján érdemi változás a közeljövőben nem várható.

Tovább olvasom »