közösségi finanszírozás

közösségi finanszírozás, marketing, piackutatás

Csak akkor újítsunk terméket, ha meg is veszik

piacesprofit.hu

Egy hosszútávon sikeres és fejlődőképes vállalkozás érdekében új termékeket, szolgáltatásokat kell fejleszteni, hogy vásárlók igényeit folyamatosan ki tudjuk elégíteni. Ahhoz azonban, hogy a megújulás ne döntse romba a céget, muszáj tesztelni, kutatni a piac igényeit – és ez arra is szolgálhat, hogy már jó előre érdeklődést keltsünk a termék iránt. Erre több módszer is létezik, ezekből nyújtunk most egy kis áttekintést.

Tovább olvasom »
kickstarter, közösségi finanszírozás, közösségi gazdaság, magántőke bevonás, pénzszerzés

Potyáznak a nagy cégek a fogyasztók pénzén

piacesprofit.hu

Újabban nem csak induló ötletek gazdái, de világmárkák is a fogyasztók támogatását kérik a közösségi finanszírozó oldalakon. Pedig nem szorulnának rá, elvégre dollármilliárdos bevételeik és profitjaik vannak. Miért olyan fontos ez a tőkeszerzési módszer mindenkinek, még ott is, ahol nem lenne rá szükség?

Tovább olvasom »
adózás, crowdfunding, közösségi finanszírozás

Hogyan adózunk, ha összekalapoztuk a pénzt?

piacesprofit.hu

Ha sikerrel zártuk a kampányunkat a valamelyik közösségi finanszírozási oldalon, akkor felmerül a kérdés: hogyan kell adózni az összegyűjtött pénz után, mire kell figyelni áfa szempontjából akkor, ha az adott projekt sikeres lesz és a kimenő oldalon is beindul a folyamat, azaz az induló vállalkozás elkezd termékeket értékesíteni vagy szolgáltatásokat nyújtani.

Tovább olvasom »
adózás, crowdfunding, közösségi finanszírozás

Az összekalapozott pénz sincs ingyen

piacesprofit.hu

Habár egyre népszerűbb a közösségi finanszírozás a világban és Magyarországon is, a jogi szabályozás még gyerekcipőben jár Európában is, Magyarországon pedig egyáltalán nincsenek erre vonatkozó külön adószabályok – figyelmeztet az RSM-DTM szakértője.

Tovább olvasom »
kickstarter, közösségi finanszírozás, startup

A neten kalapoztak a steampunkok

kfarkas

Négy magyar fiatal úgy döntött, hogy bár viszonylag ritkán találkozunk tisztán magyar fejlesztésű számítógépes játékkal, ők megvalósítják ötletüket: egy Verne Gyula által álmodott világot idéző, Quern nevű puzzle kalandjátékot, magával ragadó történettel, gyönyörű grafikával és egyedi zenével.

Tovább olvasom »
dizájn, formatervezés, induló vállalkozás, közösségi finanszírozás, sikersztori

Fűszerszerszám közösségi forrásból

kfarkas

A fejlesztőmérnök és formatervező felesége hittek az általuk tervezett, mitikus Fahéjmadárra emlékeztető fűszerszóróban, ezért az összes megtakarításukat feltették az ötletre. 3D nyomtatóval készült a prototípus, majd a Kickstarteren összegyűjtött forrásból indult el a gyártás.

Tovább olvasom »
dolgok internete, innováció, közösségi finanszírozás, magazin, nyudíj

Önnek lesz nyugdíja?

piacesprofit.hu

Ahelyett, hogy a nyugdíjrendszerünk fenntarthatóságán elmélkednénk, hasznosabb, ha azon gondolkodunk, miből fogunk megélni öregkorunkban. Erről is szó van a Piac & Profit magazin szeptemberi számában. De olvashat sikeres hazai közösségi finanszírozási kampányokról, értékesítési tippekről, a megváltozó munkahelyi környezetről és még sok minden másról.

Tovább olvasom »
crowdfunding, kickstarter, közösségi finanszírozás

Összekalapozná a pénzt? Erre számítson

kfarkas

Ma már nem gond egy vállalkozásnak, hogy egy ötletre összeszedje a pénzt, legyen az bármilyen őrült, vagy forradalmi. A közösségi finanszírozásnak köszönhetően immár a jövendőbeli fogyasztók fizetnek a termékért, csökkentve a fejlesztő kockázatát. Csakhogy a pénzszerzésnek ez a módja is átalakulóban van: mutatunk néhány trendet, amelyek meghatározzák a jövőben a crowdfunding rendszerét.

Tovább olvasom »