közbeszerzési törvény

jogszabályváltozások, közbeszerzés, közbeszerzési törvény

Így változtak a közbeszerzés szabályai

piacesprofit.hu

Január 1-jével a közbeszerzési eljárásban résztvevő gazdasági szereplőknek (ajánlattevőknek/részvételre jelentkezőknek) is tartogatott változásokat a jogalkotó. A legfontosabb változásokat Dr. Garancsy Georgina ügyvéd és felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó segítségével foglaltuk össze.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, jogszabálymódosítás, közbeszerzés, közbeszerzési törvény, társasági adó

Újra módosítanák a közbeszerzési törvényt

PP/MTI

Az adókedvezmény nem minősülne támogatásnak a közbeszerzési törvényben az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága által csütörtökön javasolt módosítás szerint, ezenkívül 65 százalékosra emelnék az alvállalkozóknak kiadható munkák arányát.

Tovább olvasom »
közbeszerzés, közbeszerzési törvény

Jobban ellenőrizhetőek a közbeszerzések

PP/MTI

A tavaly elfogadott új közbeszerzési törvényben kapott felhatalmazás alapján a Közbeszerzési Hatóság ellenőrizheti a szerződések teljesítését, ezzel erőteljesebben ösztönözhető a jogkövető magatartás. A tapasztalatok szerint a legtöbb gond az alvállalkozók bevonásánál merül fel.

Tovább olvasom »
jogszabálymódosítás, közbeszerzési törvény, uniós pályázatok

Így lazítottak a közbeszerzési szabályokon

piacesprofit.hu

Módosították a hatályos Közbeszerzési törvényt (Kbt), így támogatással érintett számos magánszférában lévő cég fellélegezhet a közbeszerzési eljárási kötelezettség alól. A módosítás legfőbb indoka az volt, hogy a már megkötött támogatási szerződések esetében több érintett projekt ütemezését is felborította a november 1-jével nem várt rendelkezés. A legfontosabb változásokat dr. Garancsi Georgina foglalta össze a a Piac&Profitnak.

Tovább olvasom »
adótörvények 2016, adózás 2016, cop21, fenntarthatósági csúcs, közbeszerzési törvény, nhp, ntp, párizsi klímacsúcs

Adótörvények: itt a második kör

piacesprofit.hu

Novemberben második körben is jelentős változásokat fogadott el a parlament az adótörvényekben, kezdett körvonalazódni, mire számíthatunk 2016-ban. Hatályba lépett a közbeszerzési törvény, és döntöttek az adminisztrációcsökkentésről is. Kiderült, lesz pótlás az NHP helyett. A hónap végén már Párizsra figyelt a világ.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, közbeszerzési törvény, üzleti titok

Nem lehet minden üzleti titok

piacesprofit.hu

Az új közbeszerzési törvény jelentősen módosította az üzleti titok védelmével kapcsolatos szabályokat. Míg a nemrég hatályon kívül került jogszabály viszonylag szűk körben, elsősorban konkrét tilalmakkal korlátozta az üzleti titokká minősítés lehetőségét, addig az új Kbt. ennél szélesebb korlátokat szab.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, jogszabályváltozás, közbeszerzési törvény

Apró gond van az új közbeszerzési törvénnyel

piacesprofit.hu

Bár 2015. november 1-én hatályba lépett az új közbeszerzési törvény, és az alkalmazásához szükséges legfontosabb végrehajtási rendeletek is kihirdetésre kerültek, egyenlőre mégsem indítható olyan uniós értékhatár alatti eljárás, amelyhez hirdetmény közzététele, vagy összefoglaló tájékoztatás megjelentetése lenne szükséges.

Tovább olvasom »
közbeszerzés, közbeszerzési törvény, üzleti titok

Többeknek juthat lehetőség a törvényváltozás után

piacesprofit.hu

Sok tekintetben könnyebbé válik a közbeszerzési eljárásokban való ajánlattétel, illetve részvételre jelentkezés 2015. november 1-től, így várhatóan jelentősen bővül a résztvevő gazdasági szereplők köre, és ennek következtében a verseny. A főbb változások érintik többek között az üzleti titok, a kizáró okok és alkalmassági követelmények, valamint azok igazolásának szabályozását. – foglalja össze a Szecskay Ügyvédi Iroda.

Tovább olvasom »
európai bizottság, innováció, innovációs partnerség, k+f, közbeszerzés, közbeszerzési törvény

Közbeszerzés találmányokra?

piacesprofit.hu

Az unió stratégiai célkitűzése, hogy 2020-ra a K+F beruházások mértéke az uniós GDP 3%-ra emelkedjen, elsősorban a magánszektor kutatásfejlesztési beruházásaira érvényes feltételek javításával. Ennek érdekében két éven belül egy új eljárásformát, az „innovációs partnerséget” is be kell építeni a magyar közbeszerzési törvénybe – hangzott el a Világgazdaság „Innovációval a növekedésért” konferenciáján.

Tovább olvasom »