közbeszerzések

kkv pályázatok, közbeszerzések, uniós források, uniós pályázatok

Nem lehet megúszni a közbeszerzéseket

piacesprofit.hu

November elsejétől élnek az új közbeszerzési szabályok, amelyeket a vállalkozásoknak is alkalmazniuk kell, ha uniós pályázati források segítségével vásárolnak gépeket, eszközöket. A közbeszerzések sikeres lebonyolítása viszont komoly felkészülést igényel – vélekedik a MAPI Fejlesztési Iroda Zrt.

Tovább olvasom »
építőipar, közbeszerzések, rezsióradíj

68 forint az emelés az építőiparban

PP/MTI

Kihirdették a 2015-ös minimális építőipari rezsióradíjat, amely 2490 forint, és szombattól, a jövő évi minimális rezsióradíj kihirdetéséig kell alkalmazni. Az összeg 2,8 százalékkal – 68 forinttal – több a 2014-es minimális építőipar rezsióradíjnál.

Tovább olvasom »
brókerbotrány, közbeszerzések, uniós források

Bőven kaptak uniós pénzt is a brókerbotrány cégei

piacesprofit.hu

Mintegy 3700 dolgozó aggódhat a munkájáért a brókerbotrány három főszereplőjéhez köthető 229 vállalkozásnál. A cégadatokat átvizsgáló Opten Kft. közleményéből ugyanakkor az is kiderül, hogy a Buda-Cash, a Quaestor és a Hungária Értékpapír Zrt. cégcsoporthoz kapcsolható cégek európai uniós pályázati forrásokat is szereztek, és több közbeszerzésen is megbízáshoz jutottak.

Tovább olvasom »
alvállalkozók, közbeszerzések, uniós szabályozás

Vége a legalacsonyabb ár uralmának!

piacesprofit.hu

A közbeszerzési és koncessziós szerződésekre vonatkozó új uniós szabályozás révén az állami, önkormányzati szervek jobb minőségű, olcsóbb szolgáltatásra, árura, munkára köthetnek szerződést. Ezentúl a kis- és közepes méretű vállalatok is könnyebben pályázhatnak, az alvállalkozói szerződésekre pedig szigorúbb előírások vonatkoznak.

Tovább olvasom »