kötvénypiac

befektetés, hitelezés, kkv, kötvénypiac, vállalkozás

Jó világ jöhet a vállalkozásokra

piacesprofit.hu

Globálisan megnőtt a vállalati kötvénypiac jelentősége, a nettó kibocsátás mértékében és a kibocsátó vállalatok számában is. Itthon is teljesen átalakíthatja a cégek forrásbevonási szerkezetét a Magyar Nemzeti Bank 2019. július 1-jén induló Növekedési Kötvényprogramja.

Tovább olvasom »
befektetés, kereskedelmi háború, kötvénypiac

Egy új korszak hajnala a kötvénypiacon

piacesprofit.hu

Négy év után először érte el a 10 éves amerikai kötvényhozam a 3 százalékos szintet, ami könnyen jelentheti azt, hogy vége a harminc éve tartó kötvény bikapiacnak. A hozamszint meredek emelkedése mögött leginkább a kedvező gazdasági kilátások állnak, átmenetileg azonban eladói nyomást okozhatnak a részvénypiacokon. A hazai befektetők számára mindenképpen megnyugtató azonban, hogy az itthoni kötvénypiacon nem várható hevesebb mozgás. 

Tovább olvasom »
befeketetés, forint, infláció, kötvénypiac, magyar kötvény, német kormány, részvények

Mi vár idén a befektetőkre?

piacesprofit.hu

A klasszikus befektetések közül az idei évre kétségtelenül a részvények rendelkeznek a legjobb kilátással. A K&H befektetési szakemberei szerint azonban nem árt résen lenniük a megtakarítóknak, ugyanis a tavalyihoz hasonló, gyakorlatilag esés nélküli emelkedést már felválthatják a nagyobb árfolyamingadozásokkal tarkított hónapok.

Tovább olvasom »
befektetők, hitel, hitelpiac, kötvénypiac

Egyre több vállalat evezik át a hitelek piacáról a kötvények piacára

piacesprofit.hu

Az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programja a kamatokat nagyon alacsonyra nyomta le, és ez különösen vonzóvá tette a tőkepiacokat. A hitelfelvevők sok esetben előtörlesztik hiteleiket, és kedvezőbb kamatszinteken refinanszírozzák magukat. Ez volt a fő oka annak, hogy ebben az évben rekordméretű kínálat jelent meg a kötvénypiacon, és bár a kamatfelárak egyre szűkebbek, a befektetők mégis versengenek az új kibocsátásékért – írja közleményében a Saxo Bank.

Tovább olvasom »
kamatok, kötvénypiac, tőzsde

Folytatódik a hozamvadászat

piacesprofit.hu

Már több mint 45 milliárd dollár érkezett a dedikáltan fejlődő piaci kötvényekbe fektető alapokba egy évre visszatekintve. A részvényalapokba ennél is több, közel 115 milliárd dollárnyi friss pénz folyt be ez idő alatt. Bár a fejlett országok kötvényhozamai az elmúlt hetekben jelentősen emelkedtek, a hozaméhség fűtötte kereslet még jó ideig támogathatja a feltörekvő piacok hozamait – véli Forián-Szabó Gergely, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója.

Tovább olvasom »