kötelező

autó, biztosítás, casco, kötelező, téli gumi

A legtöbb autós cascóra már nem költ

piacesprofit.hu

Ma éjfélig mondhatják fel kötelezőjüket azok az autósok, akik a jövőben más társasággal szerződnek. Arról, hogy a mostani kampányidőszakban érintett közel egymillió gépkocsi-tulajdonos közül hányan éltek ezzel a lehetőséggel, majd csak az új szerződések megkötése és az első díjak befizetése után lehet pontos képet kapni. Az már most is megállapítható, hogy a hazai autósoknak több mint a négyötöde megelégszik a kötelező biztosítással, cascót már nem köt.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, biztosítás, kgfb, kötelező, lakásbiztosítás, online kötés

A biztosítónak sem áruljuk el titikainkat

piacesprofit.hu

Minden második magyar hajlandó lenne valamilyen online csatornán biztosítást, – leginkább KGFB-t, lakás-, illetve utasbiztosítást – kötni, de még egy életbiztosítási szerződésre sem szánnának többet 32 percnél, derül ki abból a kutatásból, amelyet a Századvég végzett el a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) megbízásából.

Tovább olvasom »
kgfb, kötelező, kötelező biztosítás

Olcsóbb lehet a kötelező, ha összehangoljuk a biztosításainkat

piacesprofit.hu

Javában tart a kötelező biztosítási kampány, ami az előrejelzések szerint mindegyik társaságnál a díjak emelésével jár. Van viszont lehetőség a kötelező árának csökkentésére is. Az együttkötési kedvezmények jelentősen lefelé módosíthatják a kötelező díját, illetve azzal is spórolhatunk, ha interneten keresztül kommunikálunk.

Tovább olvasom »
biztosítás, kötelező, kötelező biztosítás

Akik a legjobban járnak a kötelezővel jövőre

piacesprofit.hu

A bizotsítók egymára licitálva vállalták be a különböző engedményeket, aminek eredményeként akár 50 százalékot is elérhet egyes esetekben a kötelező biztosítási díj csökkenés. A PBA.hu elemzői az első órák tapasztalataiból képzett ügyfélprofilok alapján bemutatják a kampány top5 legboldogabb célcsoportját.

Tovább olvasom »
baleseti adó, kötelező, kötelező biztosítás, pszáf

Biztosan lesz díjemelés

Sajtóközlemény

Rekordszámú fogyasztói panaszra számít a biztosítási szakma a baleseti adó miatt növekvő kötelező biztosítási díjak miatt, ezért a PSZÁF-hez fordult. Ugyanis hiába vehető már biztosra az adó és így az emelkedés, az törvénybe csak a kötelező kampány után kerül – így abban a bizonytalanságok miatt még nem szerepel majd. Így az autósok egy része valójában többet fizethet majd, mint amire a kampány alapján számít.

Tovább olvasom »
baleseti adó, kötelező, kötelező biztosítás

Emelkedni fog a kötelező díja

piacesprofit.hu

Kiszivárgott hírek szerint a kormány a baleseti adót egységesen a kgfb-díjak 30 százalékos mértékében állapítja meg. A kotelezo.hu internetes szakportál álláspontja szerint mindez alapvetően felforgatja majd az autós piacot, mivel az átlagdíj a tavalyi nagyon alacsony díjszintet figyelembe véve is több mint ötezer forinttal emelkedne. A megnövekedett díjakat látva a tavalyi szintnél több autós kalkulál majd díjat, megpróbálva valamennyit megspórolni az új adón.

Tovább olvasom »
adó, biztosítás, kötelező

Kötelező: 20 százalékos drágulás?

piacprofit.hu

Kérdés egyelőre, hogy a baleseti különadót kivel fogják megfizettetni, az új adó akár 5-20 százalékkal is megnövelheti a kötelező biztosítás díjait, ami autósonként átlagosan 3-4000 Ft-os díjemelkedést jelentene a következő évekre – írja Biztosítás.hu.

Tovább olvasom »
biztosítás, földrengés, japán, kötelező

A japán földrengésnek hatása lehet a kötelező árára?

Sajtóközlemény

A japán földrengés, szökőár és ezek következményeinek autógyártásra gyakorolt hatásait nem kalkulálták be a biztosítók, amikor tavaly kialakították a kgfb tarifáikat. Tartanak-e az árversenyben sikeresnek bizonyuló biztosítók attól, hogy a Japánban gyártott autóalkatrészek feltehető drágulása veszteséget okoz számukra az ősszel megadott díjaik mellett? – teszi fel kérdését a Astra szakértője.

Tovább olvasom »
benzinár, biztosítás, kötelező

400 forint lesz a benzin, de a kötelező díja csökken…

piac-profit.hu

Bár a kötelező biztosítások átlagdíja minden várakozást meghaladóan csökkent az elmúlt években és ma már a hazai díjszint az egyik legalacsonyabbnak tartott Román díjszinttel vetekszik,  a látványosan javuló baleseti statisztikák és zuhanó üzemanyag felhasználási adatoknak köszönhetően további díjcsökkenés is elképzelhető – áll a Biztosítás.hu internetes alkusz közleményében.

Tovább olvasom »
biztosítás, kötelező

Kötelező: Sok ügyfél “simán bedől” biztosítójának

piac-profit.hu

A kotelezo.hu internetes szakportál értékelése szerint hiába a hihetetlen díjzuhanás, az utolsó napok rohama, elképzelhető, hogy mégsem dől meg a tavalyi biztosítóváltási rekord. Sikeresnek tűnik ugyanis a biztosítók ügyfélmegtartó stratégiája, melynek során a kiküldött díjértesítőikben jelentősen alacsonyabb díjakat ajánlanak az eddig fizetettnél. Az ügyfelek jelentős része a megajánlott 10-15 százaléknyi díjcsökkenést hajlamos elfogadni, pedig kis utánajárással – akár ugyanannál a biztosítónál – legalább kétszer akkora összeget is spórolhatna.

Tovább olvasom »