kötelező tőkeemelés

adózás, kötelező tőkeemelés, nav, tőkeemelés

Csúnyán rá lehet faragni a tőkeemelésre

piacesprofit.hu

A létesítő okirat nem elég körültekintő megszerkesztése miatt akár súlyos anyagi veszteségeket is elszenvedhet egy cégből kilépő tulajdonos, mivel olyan jövedelem után kell adót fizetnie, amelyet korábban már leadózott – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.

Tovább olvasom »
jogszabálymódosítás, kötelező tőkeemelés, törzstőke emelés, új Ptk.

Haladékot kapnak a kft.-k

PP/MTI

Egy törvénymódosítóban azt kezdeményezik, hogy azok a korlátolt felelősségű társaságok, amelyek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot, kapjanak egy év határidő-halasztást az új Ptk. alkalmazásához.

Tovább olvasom »
cégtörlések, kötelező tőkeemelés, új Ptk.

Csúnya fordulatot hozhat a kötelező tőkeemelés

piacesprofit.hu

Januárban 3596 vállalkozás szűnt meg Magyarországon. Hosszú idő óta először fordul elő, hogy kevesebb megszűnést regisztrál a havi cégstatisztika, mint egy évvel korábban. Egyetlen hónap adataiból persze nem lehet trendfordulóra következtetni, de az alaptendenciák arra utalnak, hogy idén a riasztóan magas megszűnési ráta végre csökkenhet. A kft.-k kötelező feltőkésítése ugyanakkor még közbeszólhat.

Tovább olvasom »
cégmódosítás, kötelező tőkeemelés, törzstőke, új Ptk.

90 ezer cégnek fel kéne kötnie a gatyát

piacesprofit.hu

Vészesen közeledik a határidő, amikorra a kft-k, és rt-k okiratát kötelezően az új Ptk. rendelkezéseihez kell igazítani. 90 ezer cég viszont még mindig nem kezdett neki ennek a folyamatnak, pedig csúnya büntetés lehet a vége a késlekedésnek – figyelmeztet az RSM-DTM szakértője.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, kötelező tőkeemelés, új Ptk.

Kft-k: vészesen közeleg a határidő

piacesprofit.hu

A Ptk. hatálybalépésekor bejegyzett vagy a bejegyzés alatt álló kft-k legkésőbb 2016. március 15-éig kötelesek a törzstőkéjüket megemelni vagy átalakulni, egyesülni, azzal a kitétellel, hogy a tőkeemelésről az új Ptk. rendelkezéseinek alkalmazásával határozhatnak.

Tovább olvasom »