kötelező kamarai tagság

adózás, kamarai regisztráció, kötelező kamarai tagság, köztartozás, végrehajtás

Határidő: ma még nem késő

piacesprofit.hu

A mai nap az utolsó határidő, ameddig a cégek és a vállalkozók befizethetik a kamarai regisztrációs díjat. A kötelezettség minden egyéni vállalkozóra és cégre vonatkozik, (kevés kivétellel) és a NAV kopogtathat az ajtónkon, ha elfelejtjük.

Tovább olvasom »
kamarai díj, kötelező kamarai tagság, végrehajtás

Tízből egy cég elmarad a kamarai díjjal

piacesprofit.hu

Működik a NAV-prés: a vállalkozások többsége rendre időben postára adja az ötezer forintos kamarai hozzájárulását, csak a cégek kis részénél kell végrehajtást kérni. Főleg a fővárosi cégek halogatják a fizetést. A vállalkozások több mint fele határidőre, március végéig befizeti a Budapesti Kereskedelmi Kamara (BKIK) számára a 2012 óta minden vállalkozásnak kötelező kamarai hozzájárulást – írta a Népszabadság. Így Budapesten megközelítőleg kétszázötven-háromszázezer vállalkozás zöme 2015-ben 700 millió forint hozzájárulást fizetett be.

Tovább olvasom »
adóbehajtás, kamarai tagdíj, kötelező kamarai tagság

Rászáll a NAV a kamarai tagdíjra

piacesprofit.hu

Június végén 68,4 millió forint elmaradt kamarai hozzájárulás behajtására 6349 behajtási eljárás volt folyamatban; a 2013-ban behajtott összeggel együtt 2014. június végéig összesen 53,3 millió forintot hajtott be a NAV ezen a jogcímen az érintett adózóktól.

Tovább olvasom »
kamarai regisztráció, kamarai tagság, kötelező kamarai tagság

Ragaszkodik az egy tag, egy szavazat elvhez a BKIK

piacesprofit.hu

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mai küldöttgyűlésén nem fogadta el az MKIK elnökségének eredeti javaslatát, hanem vitára bocsátja a kötelező kamarai tagságról, továbbá a kamarai működési rendszer átalakításáról szóló elképzelést.

Tovább olvasom »
bkik, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, kamarai tagság, kötelező kamarai tagság, mkik

Kötelező kamarai tagság: lesz, de nem lesz drágább

piacesprofit.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerdai küldöttgyűlésén egy tartózkodás mellett elfogadta azt a vitaanyagot, amely egyebek mellett a kötelező kamarai tagság bevezetését tartalmazza. Parragh László, az MKIK elnöke szerint a mostani 5 ezer forint kötelezően fizetendő hozzájárulási díj lehetne a kötelező kamarai tagdíj.

Tovább olvasom »