környezetvédelmi termékdíj

adótörvény módosítások, adózás, adózás 2018, környezetvédelmi termékdíj, termékdíj

Hajtűkanyar a termékdíj szabályozásban

piacesprofit.hu

Nem volt hiábavaló a szakma felhördülése a termékdíjak szabályozásában nevesített adóemelések miatt, a most benyújtott javaslatból kimaradtak az adóemelések. Ugyanakkor számtalan változásra kell felkészülnünk január elsejével, a legfontosabbakat most az RSM Hungary szakértőjének cikke segítségével mutatjuk be.

Tovább olvasom »
adóemelés, adózás, direkt marketing, környezetvédelmi termékdíj, online reklám, reklám

A Facebook és a Google nyer a durva adóemeléssel

piacesprofit.hu

A reklámhordozó papírra kivetett termékdíj 85 forintról 114 forintra emelkedik – derült ki egy friss törvénytervezetből. A kormány szerint csak adótechnikai kérdésről van szó. Azonban a tervezet egyértelműen fogalmaz – mondta a Piac & Profitnak Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke.

Tovább olvasom »
adórendszer, környezetvédelem, környezetvédelmi termékdíj

Megfizetünk a környezetvédelemért: na de így?!

piacesprofit.hu

Az emberiség néhány ezer éves történelme során alapvető változásokat idézett elő a környezetében. Ahhoz, hogy ezek a hatások ne eredményezzenek számunkra végzetes körülményeket, modern kifejezéssel: törekednünk kell a fenntarthatóságra, ennek érdekében pedig az adók megfelelő alkalmazása is eredményes lehet. Furcsaságok persze ezen a területen is előfordulnak, az olyan adófajták, mint az esővíz-adó vagy a tehénszellentés adója minimum magyarázatra szorulnak.

Tovább olvasom »
adótörvény változások, jogszabály módosítás, környezetvédelmi termékdíj

Zacskóadó: ugyanaz és mégis minden más

piacesprofit.hu

A környezetvédelmi termékdíjat érintő szabályokat évről évre finomítják, kiegészítik a jogalkotók, nincs ez másként 2016-ban sem. A 2015 novemberében bevezetett módosítások következtében szinte minden terület kiegészül új (részlet)szabályokkal és pontosításokkal. Az adózók szélesebb körét érintő változások nyomába eredünk a LeitnerLeitner szakértőjének segítségével.

Tovább olvasom »
adózás, környezetvédelmi termékdíj

Fizetnének helyettünk? Még ez sem olyan egyszerű

piacesprofit.hu

A környezetvédelmi termékdíj szabályozásának az egyik legproblémásabb pontja az átvállalás témaköre. Mind a termékdíjtörvény, mind annak végrehajtási rendelete fontos kritériumokat fogalmaz meg ezzel kapcsolatban, melyek ismerete és pontos betartása nélkül az átvállalás nem jön létre, és ez bizony kellemetlen meglepetést okozhat mind a kötelezettséget átadó, mind a kötelezettséget átvállaló félnél – hívta fel a figyelmet a Mazars.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítás, jogszabály módosítás, környezetvédelmi termékdíj

Környezetvédelmi termékdíj: kis módosítás – nagy változás

piacesprofit.hu

Első olvasatra úgy tűnhet, hogy új az év nem sok újdonságot hozott a környezetvédelmi termékdíj szabályozásban. Kicsit mélyebbre ásva ugyanakkor, kiderül, hogy vannak olyan módosítások, amelyek gyakran használt konstrukciók újragondolását is szükségessé tehetik – hívják fel a termékdíjban érintett vállalkozások figyelmét a MAZARS szakértői. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutat: az egyik legjelentősebb változás, hogy a jövőben a készletre vétel alapján történő termékdíj fizetés mellett a kötelezettség-átvállalás már nem működik.

Tovább olvasom »
adózás 2016, jogszabálymódosítás, környezetvédelmi termékdíj

Környezetvédelmi termékdíj: amire idén ügyelni kell

piacesprofit.hu

Első olvasatra 2016 látszólag nem sok újdonságot hozott a környezetvédelmi termékdíj-szabályozás szempontjából; ha azonban kicsit mélyebbre ásunk, kiderül, hogy vannak olyan módosítások, amelyek komoly változásokat hozhatnak bizonyos kötelezetti körre vonatkozóan. Ezekre szeretnénk felhívni a figyelmet, a Mazars szakértőjének segítségével.

Tovább olvasom »
adótörvény változások, adózás 2016, környezetvédelmi termékdíj

Így módosul januártól a környezetvédelmi termékdíj

piacesprofit.hu

Már megszokhattuk, hogy minden évben módosul a termékdíj törvény. Nem lesz ez másként 2016. január 1-től sem. Bár általánosan mindenkit érintő változások nem lesznek, vannak olyan fogalmi változások, pontosítások, és kisebb változtatások, amik egy-egy adott céget bizony lényegi szinten érinthetnek. Ezeket gyűjtöttük egybe az RSM-DTM szakértőjének segítségével.

Tovább olvasom »
jogszabálymódosítás, környezetvédelmi termékdíj

Így változnak a termékdíj szabályai

PP/MTI

Egyszerűsödik az egyéni hulladékkezelést választók díjfizetése, a gépjárműgyártók és forgalmazók átalánydíjat fizethetnek és a külföldi gazdálkodóknak is fizetniük kell, ha díjköteles termékeiket online értékesítik magyarországi vevőnek.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor