környezettudatos vásárlás

élelmiszerfogyasztás, fenntarthatóság, hulladék, hulladék csökkentés, környezettudatos vásárlás, tudatos vásárlás, tudatos vásárló

Százezreket szórunk a szemétbe

piacesprofit.hu

Magyarországon évente 200 kilogramm élelmiszer hulladék képződik fejenként, amelynek jelentős része bevásárlásaink során keletkezik. Ezt a hulladék mennyiséget könnyen ki tudnánk iktatni az életünkből, csak tudatosabban kell átgondolnunk, mi az, amire valóban szükségünk van, amit ténylegesen használunk, és elfogyasztunk.

Tovább olvasom »
csomagolás, fenntarthatóság, környezettudatos vásárlás, környezetvédelem, marketing

A zöld csomagolás az üzletnek is jót tesz

piacesprofit.hu

Töretlen a papír, illetve a papírból készült csomagolóanyagok térhódítása. Felmérések szerint ma már 100 megkérdezettből 68 gondolja úgy, hogy a papír csomagolóanyagok megkerülhetetlen szerepet töltenek be hétköznapjainkban, nem utolsósorban azért, mert ez a csomagolóanyag 100 százalékban újrahasznosítható.

Tovább olvasom »
környezettudatos vásárlás, környezetvédelem, tudatos fogyasztás

„Zöld” diéta

piacesprofit.hu

Bár sokat kellett várnunk rá, azért szerencsére idén is ideért hozzánk a tavasz. Ilyenkor pedig sokan jobban kinyitják a fülüket, mikor egy újfajta, a nyári bikiniszezonra hatékonyan felkészítő étkezési formáról hallanak. Mi azonban a szénhidrátdiéta helyett egy másfajta táplálkozást ajánlunk: a csökkentett szén-dioxid-kibocsátású, vagyis „low-carbon” diétát. S bár hirtelen fogyást nem ígérhetünk, azt igen, hogy mind egészségünk, mind pedig környezetünk profitál majd az új étkezési szokások bevezetéséből.

Tovább olvasom »
környezettudatos vásárlás, ökológiai lábnyom, pozitív pszichológia

Hatékonyabb lehet az ökológiai kéznyom, mint a lábnyom

Kriston László

Az érzelmi intelligencia koncepciójának kitalálója és világszerte ismert szakértője, Daniel Goleman szerint a zöldeknek nem annyira a káros kibocsátás és környezetszennyezés felől kellene megfogni az ökotudatosság témáját, hanem az ökotudatos cselekedeteink irányából. Úgy véli, fogyasztásunk megváltoztatása és zöldítése a lényeg, vagyis az öko-lábnyom helyett az ”öko-kéznyom”.

Tovább olvasom »
hulladékgazdálkodás, környezettudatos vásárlás, környezetvédelem

Környezettudatosan ünnepeltünk!

piacesprofit.hu

Az ünnepek alatt majd hétezer vásárlót kérdeztek meg vásárlási szokásairól országszerte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) „Zöldlista” programjának keretében. Az OHÜ reméli, hogy egyre többen lesznek olyanok, akik a hétköznapokban is környezettudatosan alakítják bevásárlási szokásaikat, alkalmazzák a környezetkímélő megoldásokat.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, fenntartható fejlődési stratégia, fenntartható termelés, fenntarthatóság, környezetterhelés, környezettudatos vállalatirányítás, környezettudatos vásárlás, környezetvédelem

A fogyasztók is felelősek az állatfajok eltűnéséért

PP/MTI

Az ipari államokban élő fogyasztók is jelentősen hozzájárulnak a fajok eltűnéséhez szerte a világban. A veszélyeztetett fajok vörös listáján szereplő csaknem minden harmadik állat életét kockáztatja a globális kereskedelem – közölte vizsgálatai alapján egy nemzetközi kutatócsoport a Nature című szaklapban.

Tovább olvasom »
cetelem, környezettudatos vásárlás, megtakarítás, online vásárlás, takarékosság, vásárlás, vásárlási szokások, vásárlói szokások

Lapos a pénztárca – Mire költünk a válság óta?

piacprofit.hu

A takarékoskodás mellett újragondolt, értékalapú fogyasztással reagálnak a családok a válságra, s ennek velejárójaként jövedelmük mérséklődésére – derül ki egy Európa 12 országára kiterjedő friss felmérésből. A vállalkozók számára tanulságosak lehetnek az eredmények ahhoz, mely területeken, hogyan érdemes fogyasztóikat megszólítani.  

Tovább olvasom »