környezettudatos vállalatirányítás

bioszféra, egyetem, ensz, innováció, környezettudatos vállalatirányítás, követ, mérnök, németország, ökológia, technológia, vatikán

A természet másolása lehet a megoldás

Kriston László

Demokrácia helyett biokrácia. Környezeti hatástanulmány mellett környezeti modell tanulmány és biomimikri. United Nations helyett United Nature. Csak néhány koncepció a 74 éves Dr. Georg Winter ötlettárából. A gyémántcsiszoló berendezések gyártójából a környezettudatos vállalvezetés gurujává avanzsált Winterrel a Követ Egyesület 20. jubileumi konferenciája után beszélgettünk.

Tovább olvasom »
képzés, környezettudatos vállalatirányítás, követ

Miért éppen EMAS? Építse fel vállalkozása rendszerét a KÖVET Egyesület képzésével

PP

A KÖVET Egyesület az EMAS népszerűsítését célzó „Miért éppen EMAS?” projekt keretén belül egy kompetenciafejlesztő képzéssorozatot indít, melynek során a résztvevők megismerkednek az EMAS rendelettel és felkészülhetnek a rendeletnek megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésére, sikeres működtetésére és auditálására.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, környezettudatos vállalatirányítás, környezetvédelem

Nehezebb a zöld működés a kkv-knak

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság immár másodszor készítette el azt a felmérését, melynek célja, hogy jobban megismerje és feltérképezze a kis- és középvállalkozások hozzáállását három rendkívül lényeges környezeti témakörhöz: a zöld munkahelyek, az erőforráshatékonyság és a zöld piacok kérdéseihez.

Tovább olvasom »
környezettudatos vállalatirányítás, követ, zöld iroda

Még 9 napig nevezhet!

piacesprofit.hu

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a környezetvédelem pluszkiadást jelent. A zöldebb iroda viszont elsősorban éppen takarékosságra tanít. A jó példákat díjazzák is – az ön irodája is versenyezhet – még 9 nap van a jelentkezésre.

Tovább olvasom »
fenntartható termelés, környezettudatos vállalatirányítás, víz

Ivóvízválság közeledik

Kriston László

A Nestlé “Mr. Water”-nek is nevezett osztrák elnöke, Peter Brabeck szerint a légköri szennyezésnél jobban oda kellene figyelnünk az ivóvíz-készletekre leselkedő veszélyekre. A katasztrófa elkerülésére az üzleti világot és a politikai döntéshozókat próbálja rábírni a cselekvésre – mindeddig sikertelenül.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, fenntartható fejlődési stratégia, fenntartható termelés, fenntarthatóság, környezetterhelés, környezettudatos vállalatirányítás, környezettudatos vásárlás, környezetvédelem

A fogyasztók is felelősek az állatfajok eltűnéséért

PP/MTI

Az ipari államokban élő fogyasztók is jelentősen hozzájárulnak a fajok eltűnéséhez szerte a világban. A veszélyeztetett fajok vörös listáján szereplő csaknem minden harmadik állat életét kockáztatja a globális kereskedelem – közölte vizsgálatai alapján egy nemzetközi kutatócsoport a Nature című szaklapban.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor