környezetbarát közlekedés

e-autó, elektromos autó, elektromos autók, környezetbarát közlekedés

Nyoma sincs áttörésnek az elektromos autózásban

piacesprofit.hu

Az elektromos autók terjedését segítő tényezők közül csak kevés javult számottevően 2016-ban – állapította meg a stuttgarti központú IFUA Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég tanulmánya. Mindenekelőtt az a gond, hogy a gyártóknak nem sikerült elég mutatós és gazdaságilag is vonzó kínálatot teremteniük. Tavaly csak két új, tisztán elektromos meghajtású modell került a piacra – az egyik a Hyundai Ioniq EV, a másik a Tesla Model X –, és a plug-in hibridek esetében sem sokkal jobb a helyzet.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, fenntartható termelés, k+f, környezetbarát közlekedés

Sivatagi cserjéből készülhet a zöld gumi

klímablog

A környezetbarátabb közlekedéshez nem csak az autók károsanyag-kibocsátásának csökkentése járul hozzá, de az is, ha a “hozzávalók” gyártása kevésbé terheli meg a környezetet. A trópusi vidékeken termő kaucsuk helyett most új opciót kísérleteztek ki a gumigyártásban.

Tovább olvasom »
elektromos autó, európai unió, környezetbarát közlekedés

Pár év és elektromobilok leszünk a tervek szerint

piacesprofit.hu

Az Európai Unió tagállamainak, köztük Magyarországnak két éve van arra, hogy felállítsa szakpolitikai keretét az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítéséről szóló új EU-s irányelv szerint. Öt év múlva már Magyarországon is jelentős számú elektromos autó közlekedhet az utakon.

Tovább olvasom »
alternatív üzemanyag, fenntarthatóság, környezetbarát közlekedés

Közeledik az elektromos és a gázos kocsik kora

piacesprofit.hu

Az unió kihirdette az új irányelvet az alternatív üzemanyagok töltőinfrastruktúrájának kiépítésére. 2020-ig minden városban ki kell építeni az elektromos és a gázos kocsikat kiszolgáló töltőhálózatot, 2025-re pedig a főbb útvonalak mentén is elérhetővé kell tenni az utántöltést.

Tovább olvasom »
élhető város, eu, környezetbarát közlekedés, zöld városok

Hódít Európában az e-bicikli

klímablog

Hat-hét éve kezdtek elterjedni az elektromos biciklik, idén a BMW is piacra saját modelljét. A lábkímélő járműalkalmatosság azonban nem olcsó termék. Nyugat-Európában átlagosan 645 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.

Tovább olvasom »
kerékpár, kerékpározás, környezetbarát közlekedés

Könnyű eszköz, komoly bírság

piacesprofit.hu

Egyre többen és többen pattannak kerékpárra, a lakosság jelentős része már télen sem mond le a kétkerekűek használatáról, pláne ragyogó napsütésben. Körültekintésre azonban itt is szükség van. A jó karban lévő biciklivel a saját épségünket óvjuk, a KRESZ betartásával pedig emellett a bírságoktól is megmenekülhetünk.

Tovább olvasom »
környezetbarát közlekedés, légszennyezés, mobilitás

Tiszta levegő – mozdulj érte!

piacesprofit.hu

A világ legnagyobb környezetvédelmi mozgalmának számító rendezvényhez csatlakozva a fenntartható városi mobilitást népszerűsíti a Mobilitási Hét, ugyanakkor a közösségi közlekedés előnyei között az olvasás és a technikai fejlődés bemutatása is kiemelt szerepet kap.

Tovább olvasom »
bringázz munkába, kerékpár, környezetbarát közlekedés

Aranykorban a drótszamár

kfarkas

Egyre többen és többen pattannak kerékpárra, a lakosság jelentős része már télen sem mond le a kétkerekűek használatáról, pláne ragyogó napsütésben. Közhelynek számít, hogy a magyar kerékpárpiac hatalmas felívelésének lehetünk szemtanúi, igaz, arra csak becslésekre szorítkozhatunk, hogy mekkorára is nőtt ez a piac.

Tovább olvasom »