körbetartozás

iparűzési adó, kintlévőség kezelés, körbetartozás

5 tipp kinnlevőségek behajtásához

asalgo

Ma van az iparűzési határidő-előleg befizetési határideje, de előfordulhat, hogy kinnlevőségeink miatt nincs pénz a céges számlánkon. Az adóhivatal azonban nem kegyelmez: a fizetési határidő elmulasztása esetén akár 3 napon belül inkasszálhatja számlánkat. Mit tegyünk, hogy a lehető leggyorsabban pénzünkhöz juthassunk? Hogyan tudjuk behajtani kinnlevőségeinket a leggyorsabban?

Tovább olvasom »
behajthatatlan tartozás, céginformáció, késedelmes fizetés, körbetartozás, számlázás, szerződés

Így nem lépnek le az Ön pénzével!

piacesprofit.hu

Sok cég számára ismerős helyzet lehet, hogy bár papíron szépen alakulnak a bevételek, valahogy még sincs elég pénz. Hogy ez hogy lehet? Például úgy, hogy nem érkezik be az összeg, ami nekünk járna. Szakértőnk segít, hogyan biztosítsuk be magunkat!

Tovább olvasom »
behajtás, behajthatatlan tartozás, biztosíték, körbetartozás, lánctartozás, polgári törvénykönyv

Bekeményítenének a körbetartozókkal szemben

piacesprofit.hu

Jogszabály-módosításokat kezdeményeznek jogászok, amelyekkel véleményük szerint javítani lehetne a hazai építőipar talán legsúlyosabb problémáján: a lánctartozások magas számán. Kezdeményezésükhöz most várják szakmai szervezetek, illetve az érintett szakemberek javaslatait is.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, körbetartozás, követeléskezelés

Nem szégyen, szükséglet a követeléskezelés

kkummer

A magyar gazdaság fojtogató rákfenéje a körbetartozás. Követeléskezeléssel ugyan csökkenthetők a potenciális veszélyforrások és az általuk okozott veszteségek, de sok cég még mindig szégyell – vagy különféle kifogások álcája mögé bújva nem akar – követeléskezelőhöz fordulni.

Tovább olvasom »
késedelmes fizetés, körbetartozás, lánctartozás

Még többe kerül a késve fizetés

piacesprofit.hu

A Polgári Törvénykönyv 2013. július 1-jétől hatályos módosítása több ponton is megváltoztatta a számlák késedelmes kifizetésére vonatkozó szabályokat. „Eddig a vállalkozó szabadon eldönthette, hogy késedelmesen fizető partnerének felszámol-e késedelmi kamatot vagy sem. Mostantól mindenképpen meg kell ezt tennie, ráadásul kötelező lesz minimum 40 eurónak megfelelő forintösszeget is felszámolnia behajtási költségátalányként. Ez aránytalanul nagy terhet róhat a késedelembe eső gazdálkodókra. Különösen nehéz helyzetet teremt az olyan jóhiszemű vállalkozások számára, akik azért nem tudnak alvállalkozóiknak pontosan fizetni, mert őket sem fizette ki a fővállalkozó.” – mutatott rá Siklós Márta, a LeitnerLeitner vezető adótanácsadója.

Tovább olvasom »
fizetési határidő, fizetési szokások, körbetartozás

Csak elvben rövidülnek a fizetési határidők?

piacesprofit.hu

2013. július 1-től jelentős változások léptek életbe a pénzfizetésre vonatkozó szabályok területén. Megváltoztak a fizetési határidőkre vonatkozó szabályok is, melyek több vállalkozás napi működését is befolyásolhatják. Szakértőnk szerint lehet, hogy sajnos csak elviekben. Lássuk, mit jelent ez a gyakorlatban.

Tovább olvasom »
fizetési határidők, fizetési késedelem, fizetésképtelenség, gazdasági növekedés, hitelezés, körbetartozás

Javul a fizetési morál, bővülhet a gazdaság

piacesprofit.hu

Javult a szállítói hitelezéssel kapcsolatos kockázat, valamint a vitatott követelések megítélése. Emellett a vevőállomány forgási ideje és a fizetésképtelenségi eljárások is pozitív trendet mutatnak a Credit Manager Index (CMI) 2013. második negyedévének eredményei alapján. A hitelkockázati menedzserek a kockázati szint csökkenését jelzik előre a magyar gazdaságban.

Tovább olvasom »
bisnode, körbetartozás, számlafizetés

Lesz korszakváltás a számlafizetésben?

piacesprofit.hu

Polgári Törvénykönyv 2013. július 1-el hatályos pénzfizetésre vonatkozó szabályozása szigorítja a fizetési határidőket és a késve fizetés esetén alkalmazható szankciókat. Vajon az új szabályozás képes-e csökkenteni a jelenleg jellemző magas fizetési határidőket és késéseket, valamint a körbetartozásokat? 2013-ban a magyar cégekre jellemző átlagos fizetési határidő Magyarországon 28 nap, a késedelem pedig 24 nap derül ki a Bisnode üzleti információszolgáltató fizetési tapasztalat programjából.

Tovább olvasom »