könyvajánló

fenntarthatóság, hulladékgazdálkodás, könyvajánló, környezetvédelem, szelektív hulladék gyűjtés

A szebb jövő otthon kezdődik

piacesprofit.hu

Lehetséges-e szemét nélkül működtetni egy háztartást? Lehet-e úgy vásárolni, hogy a szatyrainkba ne kerüljenek műanyag csomagolóeszközök? Meg lehet-e szabadulni mindattól, amire igazából nincs szükségünk? A válasz: határozott igen!

Tovább olvasom »
könyvajánló

Kis seggfejkalauz

piacesprofit.hu

Ha úgy érzi, szétstresszelik, túlterhelik, alábecsülik, terrorizálják, bántalmazzák, és mindez azért van, mert egy gyökérrel dolgozik együtt, tanulja meg, hogy kell kikerülni, átverni, lefegyverezni a seggfejeket – és ne halassza holnapra!

Tovább olvasom »
kkv marketing, könyvajánló, marketing, online marketing

Könyvajánló marketingeseknek

Szeicz András

Sok kisvállalkozó – erőforrás hiányában – maga foglalkozik cége marketingfolyamataival is. Összeszedtünk néhány olvasnivalót azoknak, akik marketinggel foglalkoznak, vagy azzal szeretnének majd valamikor foglalkozni. Brandépítés, marketing automatizálás, design – többek között ezekről a témakörökről találhatunk hasznos és inspiráló részeket az alábbi könyvek oldalain.

Tovább olvasom »
könyvajánló, marketing, pszichológia

A megtrükközött elme

Kriston László

Manapság minden marketinges és cégvezető a behaviorista közgazdaságra bukik. Mert ez a szakterület magyarázza meg, hogy a nem racionális ember miért hoz sokszor idétlen vásárlási és pénzügyi döntéseket.

Tovább olvasom »
könyv, könyvajánló, összeesküvés-elmélet, pszichológia

Vigyázat, összeesküvés!

Kriston László

Nem az összeesküvés-elméletekről szól Robert Brotherton könyve, hanem az azokban hívők gondolkodásáról és pszichéjéről: hogyan döntik el, mi nevetséges, mi hihető. Úgy tűnik, meglepően széles körben űzött intellektuális hobbi hinni a teóriákban.

Tovább olvasom »
díj, energetika, energetikai audit, ginop, könyvajánló, magazin, mesterséges intelligencia

Bojár: Árt az állami atyáskodás

PP

Bojár Gábor beszél arról, hogy milyen más képességekre van szükség egy induló cég felfuttatásához és egy nagy cég sikerre viteléhez, megnézzük, hogyan változnak az energetikai követelmények, és hogy miért lesz az egészségügy a jövő nagy üzlete. Mindez a májusi Piac & Profitban!

Tovább olvasom »
jó példa, könyvajánló, sikeres vezető, sikersztori, tesla

A világ az igazi Vasember szerint

Kriston László

A Tesla alapítója, az űrutazás jövendőbeli úttörője, a Robert Downey-féle Vasember-filmek modellje, Elon Musk negyvennégy évesen egész könyvet érdemlő alak. Elszállt agyú, megalomán álmodozó, aki nem a valóság talaján jár. Vagy civilizációnk megmentője? Maga Musk sem biztos a válaszban.

Tovább olvasom »
feketegazdaság, hacker, könyvajánló, szürkegazdaság

Kalózbecsület és társadalmi innováció

Kriston László

Nagy a renoméjuk manapság a renegátoknak, legyenek azok hackerek, törvényeket kijátszó, unortodox kisvállalkozók vagy épp kalózok. Az informális és szürkegazdaság e hőseiről szól a Misfit Economy, ám a könyv szerzőpárosa mintha nem mindig lenne tisztában alanyai olykor kétes tevékenységének etikai hatásával.

Tovább olvasom »
bróker, könyvajánló

Harc a mikromásodpercekért

Kriston László

A bróker nélküli, elektronikus részvénykereskedés és derivatíva-játszadozás elitista biznisz, ahol a gazdagok lesznek gazdagabbak. A nagybefektetők a törvényi szabályozástól mentes titkos alapokban, úgynevezett dark poolokban tőzsdéznek. Sőt a bank a saját javára is kereskedik, az ügyfél ellenében. Piszkos játszmákat tár fel Michael Lewis kriminek beillő könyve, a Flash Boys.

Tovább olvasom »
kkv marketing, könyvajánló, marketing tippek, neuromarketing, pszichológia

Megéri a vásárlók agyára menni

Timár Gigi

Miért lenne jó, ha a vállalkozásunknak nemcsak logója, hanem illata is lenne? És lehet-e úgy meghatározni egy árat, hogy az már magában növelje az eladásokat? Brainfluence című könyvében Roger Dooley tudományos eredmények alapján bizonyítja, érdemes a vásárlók „agyára menni”, és ötleteket ad ahhoz is, hogyan.

Tovább olvasom »