konjunktúra-index

fogyasztói várakozások, gki, gki kontjunktúra-index, konjunktúra-index, üzleti várakozások

Csökken, de még kitart az optimizmus

piacesprofit.hu

Novemberben négy hónapos emelkedés után kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint a fogyasztói várakozások pontosan az októberi, idei csúcsot jelentő szinten maradtak, az üzletiek viszont szeptemberi tetőpontjukhoz képest év eleji szintjükre estek. A gazdasági várakozások idei alakulására egy viszonylag szűk sávon belüli, de mindvégig aránylag erős optimizmust sugalló hullámzás a jellemző.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, konjunktúra-index, optimizmus

Már nem vagyunk olyan optimisták

piacesprofit.hu

Másfél éves töretlen emelkedés után egy kissé csökkent a magyar gazdaság kilátásaiba vetett bizalom. Ugyanakkor az exportkilátásaikat jobban ítélték meg a cégek, a fogyasztók pedig a megtakarítási lehetőségeiket értékelték pozitívan.

Tovább olvasom »
gazdasági várakozások, konjunktúra-index, optimizmus

Dúl az optimizmus

piacesprofit.hu

Nyolcéves csúcson a fogyasztói várakozások a választások előtt, miközben az üzleti várakozások nem romlottak. Végeredményben Magyarországon a választások előtt folytatódik a több mint másfél évtizede nem látott optimizmus.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, konjunktúra-index, optimizmus

Pesszimisták lettünk februárban

piacesprofit.hu

Februárban megállt a GKI-Erste konjunktúra-index értékének kilenc hónapja tartó, szinte töretlen emelkedése. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az ipar kivételével minden ágazat és a fogyasztók gazdasági várakozása is romlott. Összességében ugyan tart a Magyarországon több mint egy évtizede nem látott optimizmus, de figyelemre méltó, hogy a magyar gazdaság helyzetének megítélése februárban látványosan kedvezőtlenebb lett.

Tovább olvasom »
fogyasztói várakozások, gazdasági kilátások, gazdasági környezet, konjunktúra-index, üzleti bizalom, üzleti várakozások

Jobban bízunk a jövőben

piacesprofit.hu

Októberben folytatódott a GKI-Erste konjunktúra-index értékének emelkedése, mely így idei csúcspontjára jutott. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti és fogyasztói várakozások is javultak. A 2012 végétől emelkedő konjunktúraindex utoljára 2011 tavaszán, a Széll Kálmán terv bejelentése előtt volt hasonlóan kedvező.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági várakozások, konjunktúra-index

Jobb hangulatban a gazdaság

piacesprofit.hu

Augusztusban kissé emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index értéke. Ez az üzleti várakozások javulásának következménye, a fogyasztói bizalmi index ugyanis csökkent. A gazdasági várakozások a tavaszi javulás után a nyár folyamán összességében nem változtak lényegesen.

Tovább olvasom »
bizalmi index, gki, konjunktúra-index

Megtorpanást hozott a július

piacesprofit.hu

Júliusban megtorpant a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értékének májusban és júniusban tapasztalt emelkedése. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint a minimális korrekció az üzleti várakozások némi romlásának következménye, a fogyasztói várakozások ugyanis kissé javultak.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, kkv-várakozások, konjunktúra-index

Évek óta nem voltunk ilyen jó hangulatban

piacesprofit.hu

Az áprilisi jelentős romlás után májusban kétéves csúcsára ugrott a GKI–Erste konjunktúraindex (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke, s ezzel folytatódott a 2012 őszétől tapasztalható emelkedés. A felmérés szerint az üzleti várakozások utoljára egy évvel ezelőtt, a fogyasztóiak több mint két éve voltak ilyen kedvezőek.

Tovább olvasom »