költségcsökkentési tippek

bankszámla, céges bankszámla, fizetési módok, házipénztár, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, spórolás

5 spórolós tipp, hogy ne a bankba öntsük a pénzt

piacesprofit.hu

A magánszemélyek törvényi ingyenes készpénzfelvételei, a pénzügyi tranzakciós illeték, a maximalizált bankközi jutalék, és egyéb, a bankokra emelkedő nyomás hatására jelentősen drágultak a céges bankszámlák díjai is. Ha ki nem is kerülhetjük ezeket, de akár az emelés előtti szintre is visszacsökkenthetjük a BankRáció.hu 5 költségcsökkentő tippjével.

Tovább olvasom »
dolgok internete, fuvarozás, hatékonyságnövelés, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, logisztika, m2m, szállítmányozás

Mitől lesz olcsóbb a fuvar?

piacesprofit.hu

Hatalmas hatása van az árversenyben, hogy milyen – idő, munkaerő és költség – ráfordítást igényel egy-egy fuvar létrejötte. A hatékonyság növeléséhez pedig ki kell használni az újabb és újabb IT megoldásokat. A nemzetközi tendenciák is azt mutatják, hogy a közúti közlekedés minden szegmense az ilyen technológiai megoldások felé fordul. Becslések szerint csak az autóiparban 2015-re már több, mint 128 millió M2M (machine-to-machine, gépek közti kommunikáció; a telematikai rendszerek alapja) modult értékesítettek, 2016-ra pedig ez a szám 180 millió darabra emelkedhet.

Tovább olvasom »
banki költségek, juttatás, költségcsökkentési tippek, motiváció, munkahelyi motiváció

Jófejnek lenni nem kerül semmibe

kfarkas

Egyre nagyobb gond a szakemberhiány, mert sok cég nem tud annyit fizetni, hogy megtartsa a jó munkaerőt. Ám a jó fizetés mellett ügyelnünk kell arra is, hogy a munkavállalóink érezzék a törődésünket. Ha motiválni kell a dolgozókat, nem feltétlenül drága juttatásokban érdemes gondolkodnunk, hanem olyan apró „figyelmességekben”, amiket – ha nem is gyakran – minden cég megengedhet magának.

Tovább olvasom »
cégautó, cégautóadó, költségcsökkentési tippek

Így lehet sokat spórolni a céges kocsin

piacesprofit.hu

A cégautó, ha tartós bérlettel és flotta-kiszervezéssel is együtt jár, jelentős költségcsökkentő tényező, amellyel a magyarországi cégek mindössze 20 százaléka él. De ez a trend most kezd megfordulni, ahogy egyre többen ráébrednek ennek a konstrukciónak az előnyeire.

Tovább olvasom »
bszerzés, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek

Így lehet százezreket spórolni a beszerzésen

piacesprofit.hu

Átlagosan 23 százalékos árkülönbség mutatható ki az ipari beszállítók árajánlatai között, de egyes termékek díjai esetén akár több mint 80 százalékos eltéréssel is találkozhatnak a beszerzők.Ez terméktől függően több tízezer, illetve százezer forint különbséget is jelenthet.

Tovább olvasom »
flottakezelés, költségcsökkentési tippek, közösségi autózás

Így lehet sokat spórolni az autón

piacesprofit.hu

Folyamatosan optimalizálhatják járműparkjuk összetételét és akár felére is csökkenthetik autós kiadásaikat a cégek, ha nem fix gépjárműparkkal működnek, hanem egy rugalmasan alakítható rendszerben mindig csak az igényeknek megfelelő számú és típusú autót használnak.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiatakarékosság, fogyasztói szokások, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, rezsiköltségek

Kezdjük magunkon a spórolást!

kfarkas

Ha takarékoskodni akarunk az irodánk rezsiköltségein, nem kell azonnal a legmodernebb felszerelést megvásárolnunk, vagy drága beruházásokat végrehajtanunk. Kezdetnek megteszi, ha a szokásainkon változtatunk. Ha ügyelünk a klímára, a fűtésre és arra, hogy ne hagyjuk bekapcsolva az irodai eszközöket, évente százezreket spórolhatunk.

Tovább olvasom »
hr, kiszervezés, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, outsourcing, outsourcing tippek

Kezdenek rájönni a cégek, hogy kiszervezni tényleg olcsóbb

piacesprofit.hu

Bár a bérszámfejtés kiszervezését a köztudat még mindig a kisebb cégekhez köti, a nagyobb hazai cégeknek is mintegy harmada él ezzel lehetőséggel. A BDO Magyarország felmérése szerint e döntésben a költséghatékonyság mellett számos szempont, így a szakszerűség, a rugalmasság is szerepet játszott. A válaszadó cégek háromnegyede a bérszámfejtés mellett más tevékenységeket, így a cafeteria kezelését, a könyvelést vagy akár a teljes HR szolgáltatások körét is jellemzően ugyanahhoz a szolgáltatóhoz szervezi ki.

Tovább olvasom »