kölcsönszerződés

garancia, hitelfelvétel, hitelfelvétel tanácsadás, kölcsön, kölcsönszerződés, thm, tudatos vásárlás, ünnepi szezon

Van visszaút az erőn felüli hitelből

piacesprofit.hu

Az ünnepi időszakban népszerű „gyorskölcsönökhöz” kínált kényelmi szolgáltatások jelentős többletköltséggel járhatnak – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank. Az át nem gondolt hitelfelvételtől 14 napon belül díjmentesen és indoklás nélküli el lehet állni. Jó tudni, hogy a műszaki termékekhez vásárolható kiterjesztett garancia jellemzően egy speciális biztosítási szerződést takar.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, kölcsön, kölcsönszerződés, lízing, pénzügyi lízing

Lízing vagy bérlet – mi a különbség?

piacesprofit.hu

Lakások, gépjárművek és más vagyontárgyak finanszírozásának megszokott eszköze a kölcsön és a lízing. A kettőt gyakran össze is szokták keverni a hétköznapi szóhasználatban, pedig jelentős különbségek vannak. Az új Polgári Törvénykönyv immár a pénzügyi lízing szabályait is tartalmazza, de vajon mik a fontos különbségek a kölcsönszerződéshez képest?

Tovább olvasom »
devizahitel, devizahitel végtörlesztés, illeték, kölcsönszerződés, szerződés

Erre figyeljen a végtörlesztésnél!

piacesprofit.hu

Sokan családi, rokoni, baráti kölcsönből, illetve ajándékba kapott pénzből oldják meg devizahitelük végtörlesztését. Ám ebben az esetben sem árt körültekintően eljárni, mert adott esetben súlyos összeget kell megfizetni illeték formájában a vagyonszerzéshez kapcsolódóan, és bejelentési kötelezettséget is teljesíteni kell az adóhatóság felé. 

Tovább olvasom »