kohéziós források

cafeteria, erzsébet utalvány, európai bizottság, kohéziós források, kötelezettségszegési eljárások, orbán viktor

Nem könyörült a bizottság februárban

piacesprofit.hu

Februárra már szinte mindenki számára világossá vált: nem megy csődbe az ország, bizalom azonban nem állt helyre, ami azóta sem változott. Egyre világosabban körvonalazódtak ugyanakkor a konkrét problémák. Olyan időszak jövőképe rajzolódott ki, ahol cégek százai mennek majd csődbe, a foglalkoztatás bővítése, a növekedés beindítása pedig messze nem lesz olyan egyszerű, mint kimondani az egymillió új munkahelyről, s erős ütemben menetelő gazdaságról szóló ígéreteket. Ráadásul az unió a magyar kormány igen kemény partnerének bizonyult.

Tovább olvasom »
európai unió, kohéziós források, uniós források

EU-csúcs: Sok hűhó semmiért

piacesprofit.hu

„Itt a vége” – kommentálta a Reuters hírügynökségnek egy uniós brit diplomata, hogy az uniós tagországok vezetői pénteken megállapodás nélkül felfüggesztették a tárgyalásokat az Európai unió 2014 és 2020 közötti költségvetéséről.

Tovább olvasom »
kohéziós alap, kohéziós források, kohéziós pénz, uniós források

Startoljunk rá az uniós forrásokra!

piacprofit.hu

Az uniós gazdasági- és pénzügyminiszterek tanácsa, az Ecofin június 22-én visszavonta azt a márciusi döntését, amellyel 495 millió eurót zárolt a Magyarország számára jövő évtől elérhető kohéziós forrásokból. A döntés hátteréről a Piac&Profit online rovatvezetője beszélt a gazdasági tv-nek.

Tovább olvasom »
áder jános, kohéziós források, kohéziós pénz, uniós források, uniós támogatás

Indokolatlan a támogatási keret csökkentése

piacprofit.hu

A Magyarországnak járó kohéziós támogatás értékének megőrzését szorgalmazta Brüsszelben Áder János köztársasági elnök. A magyar államfő az Európai Uniónál tett munkalátogatása során José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság, valamint Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével találkozott. A magyar államfő felvetette a nagy ipari katasztrófák okozta anyagi károk enyhítésére szolgáló európai eszközrendszer kidolgozásának szükségességét is.

Tovább olvasom »
európa, európai bizottság, európai unió, kohéziós források, kohéziós pénz, uniós források, uniós pénz, uniós támogatás

Megkapjuk a 290 milliárd forintunkat

PP/MTI

Az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyminisztereinek Tanácsa (Ecofin) döntött a Kohéziós Alapból származó kötelezettségvállalások – március 13-i tanácsi döntés alapján történt, 2013. január elsejétől hatályba lépő – részleges felfüggesztésének megszüntetéséről – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Tovább olvasom »
eu-s pályázat, európai unió, kohéziós források, kohéziós pénz, uniós források, uniós támogatás

Nem járunk rosszul a keretek csökkentésével

piacprofit.hu

Magyarország az Európai Szociális Alapból, a Kohéziós Alapból és a strukturális alapokból a 2007 és 2013 között rendelkezésére álló 25 milliárd euró 37 százalékát fizette ki eddig támogatásként; ez a teljesítmény az uniós átlagnak felel meg – mondta Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős tagja kedden Budapesten.

Tovább olvasom »