kockázatos adózók

adótartozás, adózás, kockázatos adózók

Sokan, sokkal tartoznak a NAV-nak

PP/MTI

Tavaly év végén 3022 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, továbbá 2097 vállalkozás egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Tovább olvasom »
adózás, adózói minősítés, jó adózók, kockázatos adózók, nav, végrehajtás

Nem minden tiszta az adózói minősítések körül

piacesprofit.hu

A hazai adóigazgatási gyakorlatban, a NAV és adózók együttműködésében egy új időszak vette kezdetét, amikortól a gyakorlatban is életbe lépett az adózói minősítés rendje. A gond csak az, az adózói minősítéshez fontos kritériumok körül vannak homályos területek és a helyzetet egy hamarosan életbe lépő új szabály is bonyolítja.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, ekaer, fuvarozás, kockázatos adózók, megbízható adózó, nav, online kassza, online kasszák, pénztárgépek online bekötése

Így választ ki ellenőrzésre a NAV

Timár Gigi

Sok eszközt kapott a NAV az elmúlt években a kereskedelmi szektor fehérítésére, a kereskedőket leginkább az EKÁER és az online kassza bevezetése érintette érzékenyen. A rendszerek működnek, az Adóhatóság – dr. Horváth Gábor, a NAV főosztályveztő helyettese szerint – minden folyamatnál ott van. De mire figyelnek az említett rendszerek használata során? Mi az, ami “kiszúrja az ellenőrök szemét”?

Tovább olvasom »
adósminősítés, adózás, kockázatos adózók, minősített adózó, nav

Túl nehéz lesz jó adósnak lenni

piacesprofit.hu

2016-tól megkezdődik az adózók minősítése, megbízható vagy kockázatos adóalanyokká válhatnak, akik megfelelnek a kidolgozott feltételeknek. Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója jó kezdeményezésnek tartja ezt a különbségtételt, mert ez lehetővé teszi, hogy ne büntessék egyformán a vétlenül hibázó adózókat és a csalókat. Ugyanakkor figyelmeztet, hogy a jelen formában nem biztos, hogy az intézkedés kiváltja a várt hatást, mivel a minősített adózói körbe való bekerülés valószínűsége nagyon alacsony, így motiváló vagy visszatartó ereje is kicsi.

Tovább olvasom »
adóminősítés, adózás, kockázatos adózók

Itt a lista, mitől leszünk jó adózók

piacesprofit.hu

A megbízhatóság 10 kritériumát teljesítő cégek érdemi könnyítéseket kapnak az adózás rendjéről szóló törvény módosításáról szóló javaslat szerint, míg a kockázatos adózók nem részesülnek ezekben a kedvezményekben. Összeszedtük a kritériumokat.

Tovább olvasom »