kockázatkezelés

céginformáció, kockázatkezelés, Kocsis Ildikó, üzleti kockázatok

Nyilvános cégadatok: még mindig sokan nem tudják

piacesprofit.hu

Az üzleti életben egyre fontosabb az információ. Az információnak megbízhatónak és gyorsan, könnyen elérhetőnek kell lennie. Milyen információk ingyenesek egy cégről, és mire jók ezek? Sokan még mindig nem tudják ezekre a választ – hívta fel a figyelmet Dr. Kocsis Ildikó jogi szakértőnk.

Tovább olvasom »
brand, Doszpod Dénes, kockázatkezelés, reputáció, reputációmenedzsment

Reputáció: a kockázat kockázata

piacesprofit.hu

Nincs cégvezető, aki ne tartaná fontosnak a hírnevének, vagy brandjének védelmét, ugyanakkor mégis csak nagyon kevesen kezelik tudatosan a reputációjukat érintő kockázatokat – figyelmeztet Doszpod Dénes kockázatkezelési és vállalatirányítási szakértőnk.

Tovább olvasom »
biztosítás, kockázatkezelés, kockázatos partnerek, üzleti kockázatok

A kockázatnak ára van, ha bevállaljuk, ha nem

piacesprofit.hu

Ha valaki összeállítana egy listát arról, hogy milyen válaszokkal lehet felelős vezetők idegeit borzolni, az első ötbe egész biztosan bekerülne az, hogy „attól függ”. Pedig bizonyos szituációban el kell fogadnunk, hogy csak számos tisztázandó kérdés megválaszolása után kapunk feleletet a felvetésre.

Tovább olvasom »
kockázatkezelés, tudatos tervezés, üzleti kockázatok

Minden kockázatnak ára van – akár bevállaljuk, akár nem

piacesprofit.hu

Ha valaki összeállítana egy listát arról, hogy milyen válaszokkal lehet felelős vezetők idegeit borzolni, az első ötbe egész biztosan bekerülne az, hogy „attól függ…”. Jómagam is nemegyszer találkoztam ezzel a mondattal, és gyakran bizony nehezen is toleráltam, főleg ha egyfajta felszínesség vagy felkészületlenség érződött mögötte. Pedig az igazság az, hogy bizonyos szituációban el kell fogadnunk a létjogosultságát, mivel lehet, hogy csak annak a tünete: még számos tisztázandó kérdés áll előttünk. 

Tovább olvasom »
kockázatkezelés, üzleti kockázat, vállalatirányítás

Siker vagy kudarc? Az emberi tényező szerepe

piacesprofit.hu

Sok felelős menedzser zsigerből elutasítja, vagy legalábbis vonakodik beismerni a kockázatok kezelésében betöltött felelősséget – annak ellenére, hogy közvetlen szerepük a kitűzött célok megvalósításában. Pedig az emberi tényező figyelembe vétele nélkül lehetetlen a hiteles kockázatelemzés – figyelmeztet szakértőnk.

Tovább olvasom »
hozzáférés kezelés, it a cégben, kockázatkezelés

Nemcsak a moziban fontos a jó szereposztás

piacesprofit.hu

Akár komoly pénzügyi károktól is megvédheti a vállalatot, ha pontosan szabályozzák és szétválasztják a feladat-, illetve szerepköröket, és minden alkalmazott csak a munkájához szükséges, legalacsonyabb szintű hozzáférésekkel rendelkezik. Ezek felülvizsgálata és naprakészen tartása bonyolult és hosszadalmas folyamat lehet, de a NetIQ szakértői szerint a megfelelő eszközökkel jelentősen egyszerűbbé tehető, és így a biztonságról sem kell lemondani.

Tovább olvasom »
kockázatkezelés, üzleti kockázatok

Kockázatvállalás nélkül nincs siker, kockázatkezelés nélkül nincs sikeres vállalat

piacesprofit.hu

A gyorsan változó körülmények közepette egyetlen vállalat vezetője sem engedheti meg magának, hogy hátradőljön és ráüljön az eredményeire. A cégek ugyanis ilyenkor hajlamosabbak elveszíteni dinamizmusukat, rugalmasságukat és kiteszik magukat a szervezetükben, tevékenységükben vagy környezetükben rejlő kockázatoknak.

Tovább olvasom »
biztosítás, fizetésképtelenség, fizetésképtelenségi eljárások, fogyasztóvédelem, green holidays, kockázatkezelés

Green Holidays – Biztonságosabbá kell tenni a szabályozást

PP/MTI

Az utazási irodák szabályozásának átalakítását, esetleg a vagyoni biztosíték emelését vagy más kötelezettségvállalás előírását javasolja a Green Holidays csődjével összefüggésben a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), amely nem tartja alkalmasnak a jelenlegi szabályozást arra, hogy valóban megvédje az utasokat egy utazási iroda fizetésképtelensége esetén – írja az MTI.

Tovább olvasom »
kiberbűnözés, klímaváltozás, kockázatkezelés, üzleti kockázatok

2017: nem a fellendülés, hanem a bizonytalanság éve

piacesprofit.hu

Bár az üzleti kockázatok listáját továbbra is az üzletmenet megszakadása vezeti, újdonságként a nem fizikai jellegű kárforrásokkal kapcsolatos kockázatok is megjelentek. A vállalatok tartanak az erősödő protekcionizmustól és a piacokat fenyegető más lehetséges politikai sokkhatásoktól. Magyarországon először került előtérbe a kiberbűnözés, de 2017 itthon is a bizonytalanság éve lesz.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, felmérés, kkv-k, kockázatkezelés, visszaélés

Túlságosan bíznak dolgozóikban a magyar cégvezetők

piacesprofit.hu

A hazai kis- és középvállalkozások vezetőinek több mint 75 százaléka véli úgy, hogy a munkatársakba vetett bizalom elegendő lehet a visszaélések megelőzésére, ugyanakkor átlagosan éves bevételük 5-7 százalékát visszaélések miatt vesztik el, ami árnyalja a vállalatvezetők pozitív elképzeléseit.

Tovább olvasom »