kockázati biztosíték

ekaer, jogszabályváltozás, kockázati biztosíték

Kockázat nélkül is biztosítékra kötelezi az újoncokat az EKÁER

piacesprofit.hu

Január 1-jétől változott az EKÁER-ben a kockázati biztosíték fizetésére kötelezettek köre: a múlt szerdától hatályos módosítás szerint kockázati biztosítékot kell fizetnie az új EKÁER-kötelezetteknek még nem kockázatos termékek esetén is. A szabályozás a Közösségen belüli termékértékesítéseket továbbra sem érinti, csak a beszerzést, valamint az első belföldi értékesítést – hívják fel az érintettek figyelmét a Mazars szakértői.

Tovább olvasom »
ekaer, EKÁER mentesség, garancia, kockázati biztosíték

Óvatosan a garanciaként nyújtott EKÁER biztosítékkal!

piacesprofit.hu

Az az adózó, aki nem felel meg az EKAER rendszerben a kockázati biztosítékhoz kapcsolódó mentességi feltételeknek, és úgy dönt, hogy a kockázatos termékkel végzett közúti fuvarozással járó tevékenysége miatti kockázati biztosítékadási kötelezettségét garancia formájában nyújtja, számos buktatóval kell szembesülnie e kötelezettsége teljesítése során.

Tovább olvasom »
ekaer, kockázati biztosíték, kockázatos termék

Máris módosul az EKÁER

piacesprofit.hu

Kockázatos termék lesz a csoki, a gomba, a gyümölcslé, és a fehércement. Az NGM szerint ezek a termékek gyakran érintettek az áfacsalási ügyekben, ezért szükséges az alig három hete érvényes szabályozás módosítása.

Tovább olvasom »
biztosíték, ekaer, fuvarozás, kockázati biztosíték, nav

Egyetlen szón múlhat az EKÁER mentesség

piacprofit.hu

Az eredetihez képest enyhültek az EKÁER bejelentési kötelezettség szabályai, a törvény mostani szövege azonban nem egyértelmű, hogy ki mentesülhet az adminisztráció alól. De akinek jelenteni kell is, az is mentesülhet adott esetben a kockázati biztosíték megfizetése alól.

Tovább olvasom »