klímaszkeptikus

éghajlatváltozás, emberi eredetű, fluktuáció, fosszilis energiahordozók, holocén, klímaszkeptikus, klímaváltozás, kutatás, paleoklimatológia, pollen, tudomány, virágpor

11 000 éve nem volt ilyen nagy a felmelegedés

Kriston László

A klímatudomány egyik legizgalmasabb és korunk számára is tanulságokat tartogató ága a paleoklimatológia, mely annak nyomait kutatja, hogyan változott a földi klíma és az ember hogyan volt hatással rá. Ennek tükrében ítélhetjük meg, mennyire drámai a korunkban végbemenő globális felmelegedés.

Tovább olvasom »
al gore, amerika, klímaszkeptikus, klímatagadó, klímatudomány, klímaváltozás, politika, trump

Van, aki még bízik Trumpban

KlimaBlogger

Al Gore Trump lányával ült le tárgyalni klímakérdésekben. És állítólag Trump is bejött a meetingre. De Gore már hetekkel korábban bizakodó hangot ütött meg: ne vegyük készpénznek, hogy az új elnök minden téren klímatagadó álláspontot vesz majd fel.

Tovább olvasom »
emisszió, klímaszkeptikus, klímaváltozás, környezetvédelem

Trump nem dobhatja ki olyan könnyen Obama klímapolitikáját

KlimaBlogger

Az intézményrendszer és a jogi keretek viszonylag erősek Amerikában ahhoz, hogy Trumpnak ne menjen könnyen a környezetvédelmi előírások felhígítása. Trump már elismeri, hogy a klímaváltozást emberi tevékenység okozza, hogy egy kicsit kedvezzen a zöldeknek. De ökológiaellenes ügyészt nevez ki az amerikai Környezetvédelmi Hivatal, az EPA élére. Vagyis kétkulacsos politikát folytat.

Tovább olvasom »
klímaszkeptikus, klímatudomány, klímaváltozás, trump, usa, washington

Beszólt Trumpnak az időjárásjelentés

KlimaBlogger

A Weather Channel egyik videóját használta a Trump-párti Breithart News, hogy a klímaváltozást hazugságnak állítsa be. Az amerikai Képviselőház is megosztotta a cikket a Twitteren. A tévécsatorna visszavágott és felszólította a hírportált, hogy ne vezesse félre az amerikai polgárokat a videójával.

Tovább olvasom »