klímablog

klímablog, környezetvédelem, mezőgazdaság, polska

Poloskainvázió: már készül a magyar szuperfegyver

piacesprofit.hu

Tömegével húzódnak be a házakba, lakásokba a vándorpoloskák és a márványospoloskák. Ajánlatos minél előbb elpusztítani a bejutó egyedeket, mert az áttelelő példányokból lesznek a következő évi populációk. Rossz hír, hogy természetes ellenségeiket egyelőre nem ismerjük, jó hír viszont, hogy az MTA növényvédelmi kutatói már dolgoznak egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, klímablog, tetőcserép

Napelemes tetőcserepet fejlesztett ki a magyar családi vállalkozás

PP/MTI

Szolárcserép fejlesztésébe kezdett a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., a tetőcserép felületébe integrált napelemek kifejlesztésében együttműködnek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), az új cserép jövőre kerülhet kereskedelmi forgalomba – jelentette be a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten

Tovább olvasom »
az év fája, fehér nyárfa, hárs, klímablog, környezetvédelem, tölgyfa, vadkörte, zöld övezet

Mától lehet szavazni az Év Fájára!

piacesprofit.hu

Idén 48 jelölés érkezett az Év Fája versenybe a júniusi határidőig, amelyek közül tizenhármat juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. Az idén nyolcadik alkalommal szervezett vetélkedő olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, klímablog, zöld városok

Zöld híd épül Londonban

piacesprofit.hu

A brit főváros, London Európa egyik legzöldebb városa és a lakosai szeretnék, ha az is maradna. A City gazdag és változatos kertészeti örökségéhez szeretne hozzájárulni az új „zöld” híd is, a Garden Bridge.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiamegtakarítás, klímablog

Hatékonyság: emeljük a tétet?

piacesprofit.hu

Hazánk 18 százalékra növeli a 2020-ra elérendő energiamegtakarítási célt a korábban tervezett 10 százalékról, ami 236 petajoule primer energiamegtakarítással egyenértékű. A legfrissebb, 2014. áprilisi Nemzeti Reform Programban (NRP) megjelent célszám jelentős változásnak tűnik, nagyjából ennyi energiát fogyaszt el Pécs városa 30 év alatt.

Tovább olvasom »
energiafogyasztás, hírlevél, klímablog

Ön is fűti az utcát?

klímablog

Ma a hazánkban lévő 2,7 millió családi ház nagy része több mint 20 éves és a mai energiatakarékossági elvárásoknak nem felel meg. A legtöbb tulajdonosnak döntenie kell: a fűtésre költ éveken át egyre többet vagy egyszeri beruházással megszünteti a pazarlást. Persze a hatékony és valóban nagy megtakarítást jelentő beruházás előtt tudni kell milyen állapotban az ingatlan és milyen munkákra van szükség. Ehhez szakértő segítség kell!

Tovább olvasom »
hírlevél, játék, klímablog

Játsszon velünk!

piacesprofit.hu

2006 óta működő Klímablogunk idei átalakulásunk kapcsán saját, önálló hírlevelet kap. A téma iránt érdeklődők itt válogatást kaphatnak a zöld, fenntarthatósághoz kapcsolódó hírekből. Hogy kedvet csináljunk a hírlevélre való feliratkozáshoz, egy témába vágó játékot is befogadtunk.

Tovább olvasom »