kkv-várakozások

bizalmi index, kkv bizalmi index, kkv-várakozások

Szerényebben terveznek idén a kkv-k, de ez a reális

piacesprofit.hu

Visszafogottabb pénzügyi várakozással indítják az évet a hazai kkv-k: idén átlagosan 5,5 százalékos árbevétel- és 3,2 százalékos profitnövekedést valószínűsítenek – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Pénzügyeik idei alakulását tekintve a kisvállalkozások a legoptimistábbak.

Tovább olvasom »
bizalmi index, előrejelzés 2017, kkv bizalmi index, kkv-várakozások, profit, üzleti várakozások

Jól keresnek majd jövőre a magyar cégek

piacesprofit.hu

Jól fognak keresni a hazai kkv-k a következő egy évben, átlagosan 6,9%-os árbevétel és 4,6%-os profitnövekedést valószínűsítenek – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Árbevételük következő egy évi alakulását tekintve a kereskedelmi cégek, a profitot nézve azonban a szolgáltató szektor a legoptimistább.

Tovább olvasom »
bizalmi index, kkv bizalmi index, kkv-várakozások, üzelti várakozások, üzleti bizalom

Történelmi magasságban a kkv-k bizalma – de a nullát még nem értük el

piacesprofit.hu

Történelmi magasságban jár a vállalkozások bizalma. A hazai kkv-k egy éves várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index 5 pontos ugrást követően jelenleg -3 ponton áll, amely az utóbbi hat év legjobb eredménye. Az optimizmus annak köszönhető, hogy a vállalkozások a gazdaságpolitikával, a közterhekkel és a vállalat pénzügyi eredményével kapcsolatban is derűlátóak lettek. A középvállalkozások mellet már a kisvállalkozások várakozásai is a pozitív tartományban van.

Tovább olvasom »
kkv bizalmi index, kkv-várakozások, üzleti várakozások

Jelentős növekedésre számítanak a magyar cégek

piacesprofit.hu

Jelentősen megugrottak a hazai kkv-k pénzügyi várakozásai, átlagosan 7,1%-os árbevétel és 4,8%-os profitnövekedésre számítanak a következő egy évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Pénzügyeik alakulását tekintve egyértelműen a középvállalkozások a legoptimistábbak.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, kkv-várakozások, üzleti bizalom

Saját vállalkozásukat féltik a cégvezetők

piacesprofit.hu

Tavaly év végén mérséklődött a depresszió, de továbbra sincs „hurrá-optimizmus”. Hiába éledezik a gazdaság, annak meghatározó szereplői a kis- és középvállalkozások vezetőinek mintegy fele még nem látja, hogy tartós lehet-e ez a növekedési pálya – derült ki a Policy Agenda és az IBS közös felméréséből.

Tovább olvasom »
bizalmi index, kkv bizalmi index, kkv-várakozások, üzleti várakozások

Hirtelen lettek optimisták a cégek

piacesprofit.hu

Az év eleji stagnálást követően rendkívüli mértékben javult a cégek jövőbe vetett bizalma. A hazai vállalkozások egy éves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index 7 pontos ugrást követően jelenleg -7 ponton áll, amely az utóbbi évek legnagyobb pozitív irányú elmozdulása, és közel öt éve a legjobb eredmény. Az optimizmus annak köszönhető, hogy a vállalkozások az uniós pályázatokat, a közterheket, a vállalkozás pénzügyeit és a gazdaságpolitikát illetően is derűlátóbbak lettek.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági várakozások, kkv-várakozások

Lendületbe lehet hozni a kkv-kat?

piacesprofit.hu

A tavalyi szerény növekedés után ismét romlott a kkv-k hangulata, 5 pontos csökkenés után a K&H kkv bizalmi index -15 ponton áll. Ennek oka, hogy a gazdaságpolitikára és a közterhek változására vonatkozó várakozások, valamint az uniós pályázati források elérhetőségének megítélése meghatározó mértékben romlott.

Tovább olvasom »
kkv konjunktúra index, kkv-várakozások, uniós pénzek

Szeretik a vállalkozók az EU-t, és nem csak a pénzért

piacesprofit.hu

Ismét nőtt az előző negyedévhez képest a KKV Konjunktúra Index értéke. Ezzel már több mint egy éve emelkedő pályát mutat. A cégvezetők több mint fele már abban bízik, hogy erősödni fog saját vállalkozásának helyzete a következő félévben. Ezzel együtt a várakozásoknál jóval pozitívabban vélekednek az európai uniós tagságunkról, még ha a többségük nem is reménykedik abban, hogy részesülhet EU-s forrásokból.

Tovább olvasom »