kkv innováció

agrár pályázat, kkv innováció, mezőgazdaság, mezőgazdasági támogatás, vidékfejelesztés

25 milliárd forint pályázható innovációra

PP/MTI

Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációs projektekre a vidékfejlesztési programban – mondta a Miniszterelnökség európai mezőgazdasági vidékfejlesztési alap stratégiai főosztályának főosztályvezetője szerdán Debrecenben a program részleteit bemutató tájékoztatón.

Tovább olvasom »
innováció, kkv innováció, oszkó péter, PP konferencia, versenyképesség

Oszkó: a megújulás a legfontosabb a versenyképességhez

Timár Gigi

Az innováció mindig rombol is, a felgyorsult evolúció pedig azt jelenti, hogy lesznek nagy nyertesek – akik képesek alkalmazkodni – és nagy vesztesek – akik képtelenek rá. Ez ma minden másnál fontosabb a cégek túlélése szempontjából is – mondta Oszkó Péter a Piac & Profit Cégvezetők Csúcstalálkozója 2017 konferenciáján.

Tovább olvasom »
innováció, kkv innováció, kkv pályázat, lázár jános, uniós források, uniós pályázat, uniós pályázatok, versenyképesség javítás

Minden pályázatot kiírnak egy héten belül

Timár Gigi

A korábbi – egyébként az unió által sokat kritizált – terv szerint valamennyi, erre a ciklusra elérhető forrás pályázatát kiírják március 31-ig, erősítette meg Lázár János a Portfolió konferenciáján. Véleménye szerint jövedelempótlás helyett versenyképesség növelésre, azon belül innováció fejlesztésre kellene mindezt fordítani – bár az MNB adatai szerint a korábbi ciklusban ez volt éppenséggel a legkevésbé jól hasznosuló terület.

Tovább olvasom »
innováció, k+f, kkv innováció, Pálinkás József, PP konferencia, uniós források

Támogatást is csak az kap, ami piacképes

kfarkas

Hibás pályázatok, rossz hozzáállás és “megélhetési innovátorok” miatt nem hasznosul jól a k+f-re szánt forrás – hangzott el a Piac&Profit által szervezett K+F Innováció 2016 konferencián. Amit a piac nem kér, annak nincs értelme.

Tovább olvasom »
innováció, innovatív kisvállalkozás, k+f, kkv innováció, uniós források, uniós pénz, uniós pénzek

Innovációhoz nem kell labor

kfarkas

A magyarországi vállalkozások 95 százaléka egyáltalán nem foglalkozik innovációval. Vagyis sokan csak azt hiszik, mert nem tudják, hogy a fejlesztés, amit végrehajtanak, innovációnak minősül. Pedig nagy pénzek várnak azokra a cégekre, amelyek ilyen céllal pályáznak – hangzott el a Piac&Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
innováció, kkv innováció, kkv pályázatok, széchenyi 2020, termékfejlesztés, uniós források, uniós pénz

Van egy ötletem, de mire ad pénzt az EU?

kfarkas

Az innováció, a technológiai fejlesztések támogatása kiemelt szerepet kap az új pályázati ciklusban. Összegyűjtöttük, hogy ebben az évben milyen pályázati kiírások jelennek meg azoknak a vállalkozásoknak, amelyek új terméket dobnának a piacra, vagy a régit fejlesztenék tovább.

Tovább olvasom »
innováció, innovatív kisvállalkozás, kkv innováció

Mindennapi innováció

piacesprofit.hu

Újat kitalálni, fejlődni és fejleszteni jó dolog és cégmérettől, szektortól függetlenül mindenkinek szüksége lehet arra, hogy valami új dolgot vigyen bele a megszokott (és többnyire bevált) ügymenetbe. Mit jelent a mikro- és kisvállaltoknál a mindennapi innováció?

Tovább olvasom »
innováció, jogvédelem, kkv innováció, szabadalom, szellemi tulajdon

Új fegyvernem az üzleti versenyben

piacesprofit.hu

Vajon hányan gondolnak a minden cégben megtalálható vállalati tudásra, céges know-how-ra, üzleti titokra és a szerzői jog alá tartozó alkotásokra értékes szellemi tulajdonként? Nem sokan, pedig ha tudnák, hogy ezek olyannyira valódi értékkel bírnak, hogy még itthon is van példa több százmillió forintos know-how tranzakciókra, lehet, hogy átértékelnék a helyzetet.

Tovább olvasom »
innováció, innovációs partnerség, kkv innováció

Társkersés innovatív ötleteknek

piacesprofit.hu

Hétköznapi életünket közvetlenül befolyásolja az emberi elme és kreativitás által létrehozott eredmények – találmányokra épülő termékek, számítástechnikai alkalmazások vagy akár művészeti alkotások – használata, és természetesen mindezek adásvétele, cseréje, megosztása, egy szóval menedzsmentje. De ki az, aki összeköti az ötletet a megfelelő termelővel? Erre alakult ki a fenti alkotások – összefoglaló néven a szellemi tulajdon – menedzselésére szakosodott intézmények hálózata.

Tovább olvasom »
amerika, induló vállalkozások, kkv innováció, pénzszerzés, piacbővítés, startup

Célpontokat keres egy újabb befektető

piacesprofit.hu

Két év alatt több mint félmilliárd forintnyi forrást biztosít a JEREMIE III. forrásból gazdálkodó PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a startup vállalkozásokat támogató Traction Labs Zrt. (Traction Tribe) számára, amely most induló, magyar és régiós vállalkozásokat segít innovációik megvalósításában és az amerikai piacra lépésben.

Tovább olvasom »