kkv-felmérés

kkv finanszírozás, kkv pályázat, kkv pályázatok, kkv-felmérés, uniós források, uniós pályázatok

Nem ártana utánanézni, mire lesz pénz

piacesprofit.hu

Talán a legfontosabb dolog a pontos tájékozódás a pályázni szándékozó kkv-k számára. A Budapest Bank friss kutatása szerint a kkv-k harmada vár az uniós pénzekre, de sok cég olyasmit szeretne, amire nem nagyon lesz forrás. Nagy a várakozás, de bukni is könnyű.

Tovább olvasom »
generációváltás, kkv export, kkv finanszírozás, kkv-felmérés, nhp, növekedés, növekedési hitelprogram, vállalati felmérés

Most a stabilitásra koncentrálnak a cégek

Timár Gigi

A tavalyinál kevésbé, de még mindig mérsékelten optimisták a hazai kkv-k a CIB Stafétabot kutatásának eredményei szerint. Minden második vezető másképp tennie valamit, ha visszamehetne az időben, most viszont a hatalmas lépések – például az export beindítása – helyett inkább a stabilitásra koncentrálnak.

Tovább olvasom »
kkv beruházások, kkv konjunktúra index, kkv-felmérés, növekedési kilátások, vállalati felmérés

Az országban nem, de a cégükben bíznak a vezetők

piacesprofit.hu

Enyhén emelkedett, de továbbra is alatta van a választások előtt mért értéknek az IBS – Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda által készített KKV Konjunktúra Index értéke. A felmérés szerint a magyar cégvezetőknek a gazdaság fejlődésébe vetett bizalma minimálisan erősödött, de az optimistább hangulatot az adja legfőképpen, hogy újra hinni kezdtek a saját vállalkozásuk növekedésében.

Tovább olvasom »
kkv fejlesztés, kkv-felmérés, tervezés

Egyre több cégnek van B terve

piacesprofit.hu

Megfontolt, kisebb lépésekkel, de újra előre tekintenek és üzleti fejlesztésekben, beruházásokban gondolkodnak a kisvállalkozások egy friss felmérés szerint. A többség csak hónapokra tervez előre, de egyre többen kezelik jól a kockázatokat és készülnek B tervvel.

Tovább olvasom »
beruházás, kkv bizalmi index, kkv-felmérés

Alábbhagyott a kkv-k beruházási kedve

piacesprofit.hu

Kissé alábbhagyott a hazai vállalkozások beruházási kedve, jelenleg a kkv-k 56 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A beruházás célját tekintve továbbra is az informatikai fejlesztések vannak az élen, holott itt tapasztalható a legnagyobb mértékű visszaesés az elmúlt negyedévhez képest.

Tovább olvasom »
eu-s pályázat, kkv-felmérés, uniós pénz

Mi lesz az uniós pénzzel?

piacesprofit.hu

Új munkahelyek helyett inkább eszközbeszerzésre és fejlesztésre fordítanák az uniós pénzt a cégek, a többség kisléptékű termékfejlesztésben érdekelt és gond számukra az árfolyam-kockázat kezelése – többek között ez is kiderült egy friss felmérésből.

Tovább olvasom »
kkv-felmérés, költségcsökkentés, vállalkozási környezet

Egyedül nem megy – a cégeknek sem

piacesprofit.hu

Bár a vállalakozók jelentős része nem tartja jó lehetőségnek a magyarországi üzletet, a légkör ennek ellenére is javul. Tennivaló azért bőven akad a céges sikerek elérése érdekében. Egy friss felmérés szerint a költségek csökkentése és az összefogás segíthet elsősorban cégvezetők szerint.

Tovább olvasom »