kkv beszerzés

beszerzés, beszerzői közösség, borászat, borászok, hatékony beszerzés, kkv beszerzés, közösségi beszerzés

Együtt könnyebb, és persze olcsóbb vásárolni

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Beszerzői közösséget alakítottak február elején a tokaji borászok. Az összefogás által helyzeti előnybe kerülhetnek a helyi borászati vállalkozások, a közös beszerzéssel jelentős megtakarítást érhetnek el. A kezdeményezés borvidéki szinten itthon még új, ám más területeken már láttunk jó példákat. Mutatunk néhány külföldi gyakorlatot is.

Tovább olvasom »
beszállító, beszerzés, kkv beszerzés, költségkímélés, tárgyalástechnika

Hogy tárgyaljon egy kis cég a beszállítókkal?

piacesprofit.hu

Ha egyéni vagy mikrovállalkozóként túl kicsinek érezzük magunkat ahhoz, hogy nagyobb beszállítókkal érdemi tárgyalásokat folytassunk, érdemes megfogadni szakértőnk 3 javaslatát. Ennek két hatása lesz. Egyrészt nagyobb az esélye, hogy eredményes tárgyalást bonyolítsunk le, másrészt magabiztosabban megyünk a megbeszélésre.

Tovább olvasom »
eszközbeszerzés, kkv beszerzés, lízing, nhp

A kkv-k húzzák a lízing piacot

piacesprofit.hu

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac. A jegybanki növekedési hitelprogram 103 milliárd forinttal járult hozzá a 453 milliárd forintos finanszírozott összeghez, ez utóbbi 24 százalékos növekedést jelent ez előző évhez képest – derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A bővülés motorját a vállalkozások, azon belül is a kkv-k jármű- és eszközbeszerzései jelentették, a Lízingszövetség arra számít, hogy a jövőben is a kkv-k húzzák majd a piacot.

Tovább olvasom »
beszerzés, hatékonyság növelés, kkv beszerzés, költségkímélés, spórolás

Mire figyeljünk szolgáltatások beszerzésekor?

piacesprofit.hu

Beszerzés szempontjából a szolgáltatások beszerzése speciális területnek számít. Hiszen míg az anyagok, eszközök, különböző termékek, jól megfogható terméktulajdonságokkal rendelkeznek, és ezek a katalógusokban, árajánlatokban egészen pontosan ellenőrizhetőek, szolgáltatások esetén lényegesen több erőfeszítést igényel, ha két szolgáltató termékét össze szeretnénk hasonlítani. Szakértőnk segít, hogy mire figyeljünk!

Tovább olvasom »
beszerzés, hatékony kommunikáció, kkv beszerzés

A beszerzők leghatékonyabb fegyvere

piacesprofit.hu

Tudja mi az az egyetlen eszköz, ami akár 100%-kal is növelheti a hatékonyságot a beszerzés területén? A kérdezés tudománya.Az első és legfontosabb dolog, amit beszerzőként meg kell tanulni, vagy cégvezetőként meg kell tanítani az embereinknek, hogy merjenek és tudjanak kérdezni.

Tovább olvasom »
kkv beszerzés, lízing, lízingszövetség, növekedési hitelprogram

A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak

piacesprofit.hu

Az év első háromnegyedben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is.

Tovább olvasom »
kkv beszerzés, kkv informatika, laptop

Akciók? Csak óvatosan!

Timár Gigi

A kisvállalkozások számára különösen fontos, hogy jó áron tudják beszerezni a szükséges it eszközöket. Nem csak magánemberként érdemes hát böngészni az akciós újságokat – de azért nem árt figyelni!

Tovább olvasom »
kkv beszerzés, kkv pályázat, uniós források, uniós pénz, uniós támogatás, vállalkozásfejlesztés

Miből fejlesszünk? Uniós pénzekből!

piacesprofit.hu

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásai most a legtöbb magyarországi kis- és középvállalkozás számára pályázati lehetőségeket egész sorát nyújtják. Az uniós pénzek segítségével még a forráshiányos környezetben is lehetőség nyílik a vállalkozás fejlesztésére, bővítésére.

Tovább olvasom »