kisvállalati adózás

adózás 2013, eva, kisvállalati adózás

Még mindig tartja magát az eva

piacesprofit.hu

Az új adózási formák ellenére még mindig magas az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) választók száma. A zömmel kis árbevételű társaságok és egyéni vállalkozók átlagosan évi kétmillió forint adót fizetnek.

Tovább olvasom »
cafeteria 2013, gazdasági kilátások, kisvállalati adózás, költségvetés 2013, közműadó, munkahelyvédelmi akcióterv

A világvége és a gazdasági fordulat is elmaradt decemberben

kfarkas

A várakozások ellenére nem lett vége a világnak december 21-én, és Matolcsy György reményeire is rácáfolt a magyar gazdaság 2012-ben. A recessziót jelző GDP-adat, valamint a 2013-as évre vonatkozó nem túl pozitív előrejelzések ellenére azonban javulni kezdett mind a gazdasági, mind a fogyasztói hangulat.

Tovább olvasom »
adó 2013, adóváltozás, adóváltozások, cafeteria 2013, kisadózók tételes adózása, kisvállalati adózás

A vállalkozásokat érintő 2013-as adóváltozások

Timár Gigi

Változnak a cafetéria szabályok, jön a KIVA és a KATA, egyelőre nem tudni, hogy megy vagy marad az EVA. Változnak az iparűzési adó és áfa fizetés szabályai is, több más mellett. Egyelőre nagy a bizonytalanság, minden esetre összeszedtük, jelen pillanatban hogy látszik, hogy adóznak majd a cégek 2013-ban.

Tovább olvasom »
adóvisszatérítés, eva, kisadózók, kisadózók tételes adózása, kisvállalati adózás, munkahelyvédelmi akcióterv

Jön az eva versenytársa

Sebők Orsolya

Sokaknak jó lehet a kisadózó vállalkozások tételes adója, amely az eddig megismert formájában veri az evát is. A tervek szerint október 1-jéig fogadja el a parlament az új adókról szóló, július közepén beterjesztett törvényjavaslatokat.

Tovább olvasom »
kisadózók tételes adózása, kisvállalati adózás, költségvetés, költségvetés 2013, költségvetési tanács, munkáltatói járulékok

Nem jók a Nemzetgazdasági Minisztérium számításai?

PP/MTI

Elkészítette a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosítások és az új adótörvények hatásait alátámasztó háttér-információkat és számításokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Költségvetési Tanács által kért dokumentumokról a tárca és a tanács között további megbeszélésre kerül sor.

Tovább olvasom »
adótartozás, adózás, kisadózók, kisvállalati adózás, tételes adózás

Figyelhetjük a postát – Levélben értesít tartozásunkról a NAV

piac-profit.hu

A NAV 2012. július 20-tól megkezdi a folyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Az adóhatóság – mint „adófolyószámla-vezető” – október 31-ig tájékoztatja azokat az adózókat, akiknek több mint 1000 forint eltérés mutatkozik az egyenlegében, és azokat, akiknek a terhére 2011. adóévre késedelmi pótlékot számított fel.

Tovább olvasom »
adózás, járulékcsökkentő program, kisvállalati adózás, minimálbér, munkahelyvédelmi akcióterv

Célzott tehercsökkentés, kérdéses eredmény

Kolossa Katalin

Hatástalan maradhat a járulékcsökkentő csomag, ha nem lesz visszafogott mértékű a bruttó minimálbér és szakmunkás-bérminimum jövő évi emelése, figyelmeztetett a hét elején a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A munkahelyvédelmi akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében kedden benyújtott törvénycsomag a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévők alkalmazását ösztönzi, s ettől reméli a foglalkoztatottság javulását.

Tovább olvasom »
adózás, kisadózók, kisvállalati adózás, munkavédelmi akcióterv

Innen lesz pénz a munkavédelmi akcióprogramra

piacprofit.hu

Az elmúlt napokban számos kritikai észrevétel hangzott el azt illetően, hogy miből finanszírozza majd a kormány a 300 milliárd forintos munkavédelmi akciótervet, ezekre reagálva a Nemzetgazdasági Minisztérium (Ngm) közleményt jelentetett meg honlapján, amely szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) aktivitására is építenek.

Tovább olvasom »