kisadózók tételes adózása

eva, kata, kisadózók tételes adózása, kiva, nav

Kezdi kiszorítani a kata az evát – nem is csoda

PP/MTI

Jó döntés a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata), illetve a kisvállalati adót (kiva) választani, a két adónem mellett a nyilvántartás szerint egyre többen döntenek, míg az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) választók száma egyre csökken a NAV szerint.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adótartozás, adózási határidő, kata, kisadózók tételes adózása

Észrevétlenül lehet elbukni KATÁ-t

Sipa

Bármennyire egyszerű és átlátható adónemnek tűnik is a kisadózók tételes adója (KATA), félvállról azért nem vehetik az adózást még a legkisebb cégek sem. Könnyű ugyanis kiesni az egyszerű adózásra jogosul köréből úgy, hogy akár észre sem vesszük, hogy gond van. Csak amikor már késő.

Tovább olvasom »
adóregisztráció, kata, kisadózó vállalkozások tételes adója, kisadózók tételes adózása

Kisokos kata regisztrációhoz

asalgo

Az adóalanyiság év közben is választható azzal, ha az adóalany az adóévre az Szja tv. szerinti átalányadózást vagy az egyszerűsített vállalkozói adó szerinti adóalanyiságot választotta. Hogy mik a további teendők, ha így döntöttünk? Íme a legfontosabb tudnivalók.

Tovább olvasom »
kata, kisadózók, kisadózók tételes adózása, kisvállalati adó, kiva

Most fognak majd többen kisadózni?

PP/MTI

A kormány várakozásainál jelentősen kevesebb cég választotta eddig a kisvállalati adó (kiva) lehetőségét, pedig az NGM szerint nagyon megérné. Véleményük szerint a kkv-k most kezdik felismerni, mit nyerhetnének.

Tovább olvasom »
kata, kisadózó vállalkozások tételes adója, kisadózók tételes adózása

Kampány a katáért

piacesprofit.hu

Eddig alig 74 ezer mikro vállalkozó választotta a kisadózó vállalkozók tételes adóját, vagyis a katát. Pedig kevesebb vele az adminisztráció és megtakarítást is jelent. A vállalkozók azonban úgy tűnik, bizalmatlanok.

Tovább olvasom »
adózás 2013, kata, kisadózók tételes adózása

Veszélyben a katások 15 százaléka

piacesprofit.hu

A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) alanyiságot választott vállalkozások mindenképp ellenőrizzék, van-e adótartozásuk, ugyanis azt a vállalkozást, amelyiknek 100 ezer forintnál nagyobb végrehajtható adótartozása lesz a folyószámláján 2013. június 30-án, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kizárja a kata-körből – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Tovább olvasom »