kintlévőségkezelés

adósság, intrum, kintlévőség, kintlévőségkezelés, tartozás

Mit lehet tenni a kintlévőségek ellen?

piacesprofit.hu

Minden cég számára komoly kihívást jelent, ha számláikat partnereik nem rendezik időben. Az Intrum által készített Európai Fizetési Jelentésből azonban kiderült, hogy a kis- és középvállalkozások nagyobb pénzügyi kockázatoknak vannak kitéve emiatt, mint a nagyvállalatok

Tovább olvasom »
kintlévőségkezelés, pénzszerzés, tartozás

Tartozás behajtása: lehet úgy, hogy a kapcsolat is megmaradjon?

piacesprofit.hu

A tartozások bosszantóak, frusztrálóak, letaglózóak. Mindegy, hogy melyik oldalon állunk. Megfigyeléseim alapján igen nagy bizonyossággal állíthatjuk, hogy a mai kor vállalkozója működése során legalább egy alkalommal szembekerül azzal a helyzettel, hogy valamelyik vevője, ügyfele, partnere nem rendezi a számlát a megadott határidőben.  Kérdés, hogy mit tehetünk, hogy behajtsuk a kintlévőségeinket, de azért a kapcsolat se mérgesedjen el visszafordíthatatlanul?

Tovább olvasom »
behajthatatlan tartozás, fizetési határidő, kintlévőség, kintlévőségkezelés, kkv, tartozás, teljesítési időpont

Gátat szabnak a kintlévőségek a magyar vállalatok bővítési terveinek

piacesprofit.hu

A vállalati szektor folyamatosan küzd a késedelmes fizetés okozta nehézségekkel, és a kintlévőségek mértéke Magyarországon növekvő tendenciát mutat – derül ki az Intrum Justitia friss felméréséből. A nemzetközi kutatás eredményei szerint a megkérdezett hazai cégek egynegyede a munkaerő-elbocsátást sem tartja kizártnak, ha a kritikus szintet eléri kintlévőségük mértéke.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési fegyelem, kintlévőségkezelés, költségcsökkentés, követeléskezelés

A gazdaság alapjait fenyegetik az adósok

piacesprofit.hu

A vállalkozások árbevételének átlagosan több mint 23 százaléka kintlevőség, tehát olyan kiszámlázott tétel, ami adott pillanatban nincs kifizetve. Mivel a cégek nyeresége árbevételüknek csupán átlagosan 2 százaléka, így nem lehet kérdés, hogy a kintlévőségek kezelése elsődleges kérdés.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, kintlévőségkezelés, követeléskezelés

Mit lehet tenni, ha vagyontalan az adós?

piacesprofit.hu

Gyakran előforduló jelenség, hogy az egyébként jómódúnak tűnő adós hirtelen vagyontalannak bizonyul, amikor tartozásának behajtására kerülne sor, ezért a vele szemben fennálló követelést nem lehet végrehajtani. Mit a teendő olyan esetben, ha a követelésünk fedezetéül szolgáló vagyont az adós időközben másra ruházza, mielőtt a végrehajtás során értékesíteni lehetne? Jogi szakértőnk válaszol.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési fegyelem, fizetési határidők, fizetési késedelmek, kintlévőségkezelés, számlafizetés

Valami történt: hipp-hopp fizetnek a cégek

piacesprofit.hu

Hamarabb kapják meg pénzüket üzleti partnereiktől a vállalkozások, és ők is rövid időn belül ki tudják fizetni szállítóikat – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Ezzel a finanszírozási időtáv rekord alacsony szintre mérséklődött, ami kedvezően hat a cégek fizetőképességére.

Tovább olvasom »
faktoring, kintlévőségkezelés, kockázatkezelés

Nem csak a tartozásokat lehet kezelni faktoringgal

piacesprofit.hu

Megelőzhetők a vállalatközi kereskedelemre jellemző halasztott fizetésből adódó likviditási problémák, mérsékelhető a csődkockázat, megállítható a nemfizetési/tartozási láncok kialakulása, illetve folyamatosan biztosítható a vállalat növekedéséhez szükséges működő tőke.

Tovább olvasom »
faktoring, finanszírozás, halasztott fizetés, késedelmes fizetés, kintlévőségkezelés, kkv finanszírozás, mérleg, mérlegtisztítás

Így lehet megszépíteni a pénzügyi valóságot

Sebők Orsolya

Azt már többen tudják, hogy a faktoring javítja a cég likviditását, fokozza a működési biztonságát, versenyképesebbé teszi a vállalkozást, megkönnyíti a kinnlevőségek behajtását, egyszerűbbé teszi az exportpiacokra lépést. Azt viszont már kevesen ismerik, hogy egy speciális típusa hatékonyan használható mérlegtisztításra a negyedik negyedévben, illetve a céges eladósodottság mértékének technikai csökkentésére az év során bármikor.

Tovább olvasom »
behajtási költségátalány, behajthatatlan tartozás, fizetési fegyelem, kintlévőség, kintlévőségkezelés, követeléskezelés

Mit tegyünk, hogy pénzünknél legyünk?

kfarkas

A vállalkozások legnagyobb gondjai között élen áll a késve fizetés vagy a leírási veszteségként elkönyvelt, elmaradt számlakiegyenlítés. Beruházások maradnak el, vagy dolgozók veszítik el a munkahelyüket emiatt. Pedig vannak praktikák, amelyekkel elkerülhető, hogy a csőd szélére sodródjunk egy-egy fizetési gondokkal küzdő vevő miatt.

Tovább olvasom »