kintlévőség

adósság, intrum, kintlévőség, kintlévőségkezelés, tartozás

Mit lehet tenni a kintlévőségek ellen?

piacesprofit.hu

Minden cég számára komoly kihívást jelent, ha számláikat partnereik nem rendezik időben. Az Intrum által készített Európai Fizetési Jelentésből azonban kiderült, hogy a kis- és középvállalkozások nagyobb pénzügyi kockázatoknak vannak kitéve emiatt, mint a nagyvállalatok

Tovább olvasom »
behajthatatlan tartozás, fizetési határidő, kintlévőség, kintlévőségkezelés, kkv, tartozás, teljesítési időpont

Gátat szabnak a kintlévőségek a magyar vállalatok bővítési terveinek

piacesprofit.hu

A vállalati szektor folyamatosan küzd a késedelmes fizetés okozta nehézségekkel, és a kintlévőségek mértéke Magyarországon növekvő tendenciát mutat – derül ki az Intrum Justitia friss felméréséből. A nemzetközi kutatás eredményei szerint a megkérdezett hazai cégek egynegyede a munkaerő-elbocsátást sem tartja kizártnak, ha a kritikus szintet eléri kintlévőségük mértéke.

Tovább olvasom »
behajtási költségátalány, behajthatatlan tartozás, fizetési fegyelem, kintlévőség, kintlévőségkezelés, követeléskezelés

Mit tegyünk, hogy pénzünknél legyünk?

kfarkas

A vállalkozások legnagyobb gondjai között élen áll a késve fizetés vagy a leírási veszteségként elkönyvelt, elmaradt számlakiegyenlítés. Beruházások maradnak el, vagy dolgozók veszítik el a munkahelyüket emiatt. Pedig vannak praktikák, amelyekkel elkerülhető, hogy a csőd szélére sodródjunk egy-egy fizetési gondokkal küzdő vevő miatt.

Tovább olvasom »
adósság, faktoring, jogi kisokos, kintlévőség, követeléskezelés

Mihez kezdjünk, ha nincs pénze az adósnak?

piacesprofit.hu

Gyakran előforduló jelenség, hogy az egyébként jómódúnak tűnő adós hirtelen vagyontalannak bizonyul, amikor tartozásának behajtására kerülne sor, ezért a vele szemben fennálló követelést nem lehet végrehajtani. Mi a teendő olyan esetben, ha a követelésünk fedezetéül szolgáló vagyont az adós időközben másra ruházza, mielőtt a végrehajtás során értékesíteni lehetne?

Tovább olvasom »
adósság, kintlévőség, kintlévőség kezelés, követeléskezelés

Az adósság nem jó hecc

piacesprofit.hu

Hiba lenne a rémhírekben felbukkanó, üzletietlen, követelőző hangnemben kommunikáló és hatósági szerepkörben tetszelgő önjelölt egyszemélyes Kft-k mögé bújó emberek miatt elfeledkezni arról, mennyire fontos szerepe is van követelések szakszerű kezelésének egy működő piacgazdaságban.

Tovább olvasom »
faktorálás, fizetési fegyelem, fizetési késedelem, kintlévőség

Öt tipp, hogy időben fizessen a vevő

piacesprofit.hu

A késedelmes számlafizetés még mindig a magyar gazdaság rákfenéje, de tőlünk nyugatabbra sem fenékig tejfel a vállalkozók élete. Most mutatunk öt tippet, amelyekkel ráveheti ügyfeleit, hogy időben – vagy legalább gyorsabban, egyenlítsék ki a tartozásaikat.

Tovább olvasom »
késedelmes fizetés, kintlévőség, új Ptk.

Futhatnak a cégek a pénzük után

piacesprofit.hu

Mintegy 1000 milliárd forintos kintlévőséget érintenek az elévülést érintő szabályok az új Ptk.-ban. Az új kódex értelmében ugyanis már nem elegendő a megszakításhoz, ha csak egyszerűen írásban felszólítják a cégek adósaikat a fizetésre.

Tovább olvasom »
adószám, adószám felfüggesztés, feketelista, kintlévőség, nav

Így lehet feketelistára kerülni

Sebők Orsolya

Miután 2010-től jelentősen kiszélesedett az adószám-felfüggesztés lehetőségével érintett adózók köre, látványosan nő felfüggesztett adószámok aránya. 2011-ben összesen több mint 140 ezer adóhatósági határozat emelkedett jogerőre. A szankcióval érintett társaság nem tudja levonni az áfát és a folyamatban lévő kiutalásokat is leállíthatja az adóhatóság.

Tovább olvasom »