kintlévőség kezelés

bisnode, export, import, kintlévőség kezelés, kockázatos partnerek, külföldi terjeszkedés

Minden kontinensre jut magyar cég

piacesprofit.hu

Milyen piacokon működnek az exportban és importban érdekelt magyar vállalkozások? Melyek azok a kihívások, amelyekkel szembesülnek a nemzetközi terjeszkedések során? Ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat a hazai cégek körében a Bisnode legfrissebb kutatása.

Tovább olvasom »
fizetési fegyelem, kintlévőség kezelés, számlafizetés

Egy icipicit előbb jön a pénz

piacesprofit.hu

A magyar vállalkozások számlafizetési fegyelme – összevetve az idei harmadik negyedév adatait 2014 azonos időszakával – mérsékelten ugyan, de javult. Idén ugyanis már a tavalyi 67 százalékkal szemben a számlák 70 százalékát időben egyenlítették ki a cégek – áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentésében. Emellett kismértékben ugyan, de a fizetési késedelem is javult annak ellenére is, hogy a fizetési határidők átlagosan szigorodtak.

Tovább olvasom »
behajtás, jogszabályváltozás, kintlévőség kezelés, követeléskezelés, új Ptk.

Hajthatatlan vagy behajthatatlan!

piacesprofit.hu

Lényegi pontokon módosította a kifizetetlen követelések elévülésére vonatkozó szabályokat is a tavaly hatályba lépett új Ptk. – hívja fel a vállalkozások figyelmét a MAZARS és együttműködő jogi irodája a Borsy Ügyvédi Társulás. A szakértők rámutatnak: szemben a korábbiakkal, már sem a követelésre emlékeztető írásos felszólítással, sem a tartozás engedményezésével nem lehet meghosszabbítani az elévülési időt.

Tovább olvasom »
adósság, kintlévőség, kintlévőség kezelés, követeléskezelés

Az adósság nem jó hecc

piacesprofit.hu

Hiba lenne a rémhírekben felbukkanó, üzletietlen, követelőző hangnemben kommunikáló és hatósági szerepkörben tetszelgő önjelölt egyszemélyes Kft-k mögé bújó emberek miatt elfeledkezni arról, mennyire fontos szerepe is van követelések szakszerű kezelésének egy működő piacgazdaságban.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, felszámolás, fizetési fegyelem, fizetési idő, halasztott fizetés, késedelmes fizetés, kintlévőség kezelés, kockázatkezelés

Bukja a bevételt, aki túl óvatos

piacesprofit.hu

Versenyhátrányba kerülnek azok a cégek, amelyek nem engedélyeznek utólagos fizetést partnereik számára, ezért az elmúlt években a kockázatok alaposabb felmérésével kezdtek védekezni a nemfizetések ellen. Felmérések igazolják ugyanis, hogy 30 %-kal több bevételt tudnak elérni azok a cégek, amelyek halasztott fizetést is engedélyeznek vevőiknek, mint azok, akik csak előrefizetés esetén szállítanak.

Tovább olvasom »
cash flow, cégfejlesztés, fenntartható fejlődés, hatékonyságnövelés, kintlévőség kezelés, növekedés

5 + 1 szabály a növekedés menedzseléséhez

Timár Gigi

Tegyük fel a lehető legpozitívabb forgatókönyvet: egy csodásan növekedésnek induló céget vezetünk. Megvannak a munkatársak, a termékünket pedig „zabálja” a piac. A rossz hír, hogy ekkor sem dőlhetünk hátra, különben nem sokáig örülhetünk a sikernek. Ahhoz, hogy az hosszú távú legyen, tudatosan kell készülni a továbbiakra. Adunk néhány tippet a növekedés menedzseléséhez!

Tovább olvasom »
adatbiztonság, biztonság, biztonságos munkahely, it-biztonság, kintlévőség kezelés, kkv akadémia, PP konferencia

Az Ön cége is veszélyben van! Készüljön fel!

PP

Árfolyam-ingadozás, halmozódó kintlevőség, kibertámadás, NAV és ÁNTSZ ellenőrök? Úgy érzi felkészült mindenre? Ha nem, várjuk a KKV-AKADÉMIA ”Fő a biztonság!” konzultációján, ahol gyakorlati tippeket kaphat cége biztonságos működéséhez.

Tovább olvasom »
iparűzési adó, kintlévőség kezelés, körbetartozás

5 tipp kinnlevőségek behajtásához

asalgo

Ma van az iparűzési határidő-előleg befizetési határideje, de előfordulhat, hogy kinnlevőségeink miatt nincs pénz a céges számlánkon. Az adóhivatal azonban nem kegyelmez: a fizetési határidő elmulasztása esetén akár 3 napon belül inkasszálhatja számlánkat. Mit tegyünk, hogy a lehető leggyorsabban pénzünkhöz juthassunk? Hogyan tudjuk behajtani kinnlevőségeinket a leggyorsabban?

Tovább olvasom »
behajtás, jó példa, kintlévőség kezelés

Nem fizetnek a partnerek?

piacesprofit.hu

A kintlevőségek kezelése nem csak élénkíti a cash-flow-t, alapvetően segít megőrizni a vállalat likviditását. De mit tegyünk, hogy rávegyük a fizetésre a partnert anélkül, hogy elveszítenénk a kapcsolatot?

Tovább olvasom »
kintlévőség kezelés, követeléskezelés

Ettől fog javulni a fizetési morál

piacesprofit.hu

Az északi országokban szabályozott módon működik a követeléskezelés és ennek hatása a gazdasági mutatókban is tükröződik. A mindenki számára egyértelmű követeléskezelés csökkenti a kintlévőségeket, s az így kiszámíthatóbbá váló piaci folyamatok hatására javul az országok teljesítménye.

Tovább olvasom »