kinai-magyar üzleti kapcsolatok

befektető keresés, kína, kinai-magyar üzleti kapcsolatok, mnkh, startup, startup verseny

Kipróbálná magát Kínában?

piacesprofit.hu

Az Enterprise Hungary és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Get in the Ring néven nemzetközi startup versenyt rendez a kínai Chengduban. A májusi eseményen négy magyar innovatív vállalkozás kap lehetőséget, hogy megmérettesse magát nemzetközi befektetők előtt.

Tovább olvasom »
export, exportösztönzés, keleti nyitás, kinai-magyar üzleti kapcsolatok, kkv export, németország

Exportőrök: nyugatra fel!

piacesprofit.hu

A kínai gazdaság több területén is látványos visszaesés tapasztalható, így a szakértők szerint már csak óvatosan érdemes a távol-keleti országba exportálni. Németországban viszont idén felpöröghet a gazdaság, bizonyos szektorokban a magyar exportőröknek kifejezetten jó éve lehet.

Tovább olvasom »
exportfinanszírozás, keleti nyitás, kína, kínai-magyar kapcsolatok, kinai-magyar üzleti kapcsolatok, kkv export

Gyakorlatilag korlátlan növekedéssel kecsegetet a kínai export

piacesprofit.hu

Nem könnyű, de érdemes Kínába exportálni – hívták fel a szakértők a figyelmet a CECZ, aPiac & Profit és a ChinaCham Hungary közös rendezvényén. Ugyan a gazdaságpolitika már sok akadályt eltakarított a magyar cégek útjából, de kulturális különbségek és a finanszírozási nehézségek még mindig komoly kihívást jelentenek a magyar exportőrök számára.

Tovább olvasom »
hita, keleti nyitás, kinai-magyar üzleti kapcsolatok

Új üzletek köttetnek Kínával

piacesprofit.hu

Több mint 120 üzletember kísérte el Orbán Viktor miniszterelnököt hivatalos kínai útjára, hogy ott hosszú távú gazdasági kapcsolatokat alakítsanak ki a távol-keleti országgal. Összesen 19 megállapodást jött létre a kormányzat, a magyar cégek és a kínai partnerek között.

Tovább olvasom »
exportösztönzés, kinai-magyar üzleti kapcsolatok

Kínai tanulmányutat szervez az Iparkamara

kfarkas

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2013.október 18-25. között üzleti delegációt szervez Csengduba és Csungkingba. A kínai piacfeltáró tanulmányút keretében olyan üzleti lehetőségek feltérképezésére nyílik lehetőség, melyek új perspektívát nyithatnak a magyar cégek számára kínai exportjuk bővítése terén.

Tovább olvasom »
china cham, kína, kinai-magyar üzleti kapcsolatok

Magyar üzleti élet kínai szemmel

piacesprofit.hu

Milyen nehézségekkel (jogi, kulturális, mindennapi) néznek szembe a kínaiak Magyarországon? Milyen szolgáltatások, termékek iránt van igény a kínaiak körében a magyarok részéről? Hogyan tudnák a magyar cégek vonzóbbá tenni magukat kínai cégek felé? Mit olvasnak a kínaiak Magyarországon? Hol és hogyan érdemes a magyar cégeknek meghirdetni magukat? Hogyan tud egy magyar cég Kínában hirdetni? Mindezt tudnia kell annak, aki Kínában vágyik üzleti sikerre. A válaszokhoz azonban helyismerete kell. Ebben segít a ChinaCham Hungary november 6-i rendezvénye.

Tovább olvasom »
export, exportfinanszírozás, kína, kinai-magyar üzleti kapcsolatok, kkv export, kkv fejlesztés

Az export az egyetlen reményünk

kfarkas

A magyar belső piac immáron hat éve zsugorodik, ezért azok a cégek, amelyek fejlődni kívánnak, jelenleg csak az exportintenzitásuk növelésében gondolkodhatnak. A külpiacokra betörni azonban nem könnyű és nem is olcsó mulatság, főként nem akkor, ha a magyar kormány által is mindinkább előtérbe helyezett távol-keleti piacokon próbál meg érvényesülni egy magyar vállalkozás.

Tovább olvasom »
együttműködés, kína, kinai-magyar üzleti kapcsolatok, konferencia, PiacProfit konferencia

Kína nyitott a jó minőségű termékekre

PP Online

Magyarország Európán kívüli legfontosabb kereskedelmi partnere Kína, Kína pedig erős kapcsolatok kialakítására törekszik Magyarországgal – hangoztatták többet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Piac & Profit Üzlet a kínaiakkal itthon és Kínában című konferenciáján.

Tovább olvasom »
kína, kinai-magyar üzleti kapcsolatok, vásár

Üzleti kapcsolatokat keresnek Budapesten

piacesprofit.hu

Mérföldkőnek számít a magyar-kínai kapcsolatokban az a kiállítás és üzleti fórum, amelyet május 23-25. között rendeznek meg Budapesten, az ide érkező mintegy 200 kínai cég nemcsak bemutatja termékeit, hanem üzleti kapcsolatokat is keres – mondta Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója.

Tovább olvasom »