kibocsátás csökkentés

e-mobilitás, elektromos autók, kibocsátás csökkentés

Elöntenek minket az elektromos autók

piacesprofit.hu

A világ meghatározó nagyvárosai összefogtak, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátás mértékét és negatív hatásait. London és Párizs a dízel- és benzin üzemanyagok betiltását tervezi tíz éven belül, míg Norvégia a belsőégésű motorok korlátozását fontolgatja. A fogyasztók azonban még várnak: megfizethető árakat, könnyű és gyors töltési lehetőségeket szeretnének.

Tovább olvasom »
autóipar, autópiac, elektromos autó, gépjárműpiac, innováció, kibocsátás csökkentés

Egy lépésre vagyunk az okosautótól

Demcsák Gergely

Többszörösen rájár a rúd az autógyártókra, stagnálás, illetve visszaesés jellemzi jelenleg a globális autópiacot, még a számos gyártó számára legfontosabb piaccá előlépett Kínában is megtört a növekedés üteme. Mindez azonban nem fogta vissza az autógyárak újító kedvét és fejlesztési tempóját.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, felelős vállalatok, kibocsátás csökkentés, széndioxid-kibocsátás, üvegházhatás

Tudatosabb célkitűzés hozhat csak eredményt

piacesprofit.hu

Bár egyre több vállalat igyekszik tenni valamit azért, hogy csökkentse a működése által okozott széndioxid-kibocsátást, csak nagyon kevesen vannak, akik számszerű, tudományosan megalapozott célokat tűznek ki e területen. Pedig csak így lehetne a környezet számára igazán hasznos és a vállalatok számára is vállalható eredményeket elérni a WWF szerint.

Tovább olvasom »
al gore, emisszió, eu, kibocsátás csökkentés, klímaharc

Fintorognak a zöldek az új uniós szabályon

klímablog

Az EU új energiapolitikája eltörli azt a gyakorlatot, hogy a megújulók arányának előírása a tagországokra egyénileg vonatkozzon, ehelyett általános, az egész EU-ra szóló arányt szab meg: 27 százalékban. Ezt a reformdöntést sok kritika érte. A Nobel Békedíjas Al Gore a davosi Világgazdasági Fórumon védelmébe vette az EB stratégiáját.

Tovább olvasom »
felelős vállalatok, kibocsátás csökkentés, üvegházhatás

Alábecsülik karbon lábnyomuk méretét a cégek

piacesprofit.hu

Az 500 legnagyobb vállalat 10%-a felelős a csoport összes kibocsátásának – 3,6 milliárd tonna CO2 – közel háromnegyedéért. Ezt mutatják a számok, pedig sokan még adatot sem voltak hajlandóak adni. A tanulmány szerint ugyanakkor jobban teljesítenek a piacon azok a cégek, amelyek a klímavédelemterén vezető szerepet töltenek be .

Tovább olvasom »
emisszió, kibocsátás csökkentés, üvegházhatás

Negatív rekordot döntöttünk tavaly

PP/MTI

Rekordot döntött az üvegházhatású gázok légköri koncentrációja 2012-ben – jelentette be a Meteorológiai Világszervezet (WMO) főtitkára szerdai sajtótájékoztatóján. Mind a szén-dioxid, mind a metán, mind a nitrogén oxid koncentrációja nőtt a légkörben.

Tovább olvasom »
emisszió, kibocsátás csökkentés, klímaharc, klímavédelem, usa

Taktikát váltanak: másmilyen lehet a klímaegyezmény

Kriston László

Az elmúlt hetekben az emberiség történetében először nőtt 440 ppm-re az üvegházgázok légköri koncentrációja, állítja a Scripps Institute of Oceanology. Obama amerikai elnök fel akarja támasztani a megakadt klímapolitikai egyezkedéseket: Washington azt javasolja, minden ország önállóan találja ki, az emissziócsökkentésnek milyen mértékét vállalja. Diplomáciai szinten is divat lesz zöldnek lenni, legalábbis erre gazsulál a Fehér Ház.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, karbonforint, kibocsátás csökkentés

Így teremthetnénk húszezer munkahelyet

piacesprofit.hu

Francois Hollande, Franciaország elnöke bejelentette, hogy a szén-dioxid kvóták árveréséből származó bevételeket teljes egészében a francia lakások energetikai felújítására fogják fordítani. A kispénzű családok felújítási terveit segíti az, hogy a támogatás részben vissza nem térítendő, részben pedig kedvezményes hitel. A magyar kormány még mindig nem jelentette be, hogy a kvótabevételeket hogyan fogja felhasználni, pedig az építőipar jövője és számos munkahely függhet a hosszútávon tervezhető lakossági felújítási forrásoktól.

Tovább olvasom »
civil, co2, eu, kibocsátás csökkentés, zöld gazdaság

Itt az idő!

piacesprofit.hu

10 ország civil szervezetei – köztük a magyarországi Független Ökológiai Központ Alapítvány, a Levegő Munkacsoport és a Magyar Természetvédők Szövetsége – az EU találkozók kapcsán arra hívják fel a külügyminiszterek figyelmét: most van lehetőség az EU napirenden levő új költségvetését az alacsony anyag- és energiafelhasználású, jobb teljesítőképességű és rugalmasabb gazdaságba való átmenet szolgálatába állítani. Minden további görcsös ragaszkodás a múlt századi, fosszilis alapú gazdasághoz végzetesen a gazdasági hanyatlás felé lökné Európát. Több civil szervezet hasonló tartalmú levelet írt az EU-csúcsra készülő kormányfőknek is.

Tovább olvasom »