kiberbűnözők

adatvédelem, internetes vásárlás, it-biztonság, karácsonyi szezon, kiberbiztonság, kiberbűnözés, kiberbűnözők

A bűnözőknek is ünnep volt a karácsony

piacesprofit.hu

Az év végi ünnepi szezon egy kiemelten vonzó idény nemcsak a kiskereskedők, hanem a bűnözők számára is: összekötik a kártevő programok kibocsátását az ünnepek dátumaival – derült ki a Kaspersky kutatásából. Még most is figyelni kell, a megszerzett adatokat nem azonnal használják fel a támadók!

Tovább olvasom »
it-biztonság, kiberbűnözők, online vásárlás

Csak óvatosan az online tolvajokkal

piacesprofit.hu

Kutatások szerint 2020-ra, több mint húszmilliárd okoseszköz lesz az internetre kötve, mindeközben a magyar internetezők az uniós veszélylistán a második helyen vannak. Az okoseszközök robbanásszerű terjedése nem csupán óriási lehetőségeket, de hatalmas biztonsági réseket is rejt. Mindeközben úgy tűnik, hogy a magyar átlagfelhasználó még a hagyományos webböngészés és webesvásárlás során sem eléggé tudatos a biztonság terén.

Tovább olvasom »
it-biztonság, kiberbűnözés, kiberbűnözők

Kiberháború – a hacktivisták kora

Kriston László

Vállalatot még nem leckéztettek meg olyan hathatósan a transzparencia fegyverével, mint a Sonyt tavaly decemberben, amikor behatoltak a komputereibe. Elérkezett a korszak, amikor a cégek projektjei és a cégvezetők politikailag érzéketlen beszólásai kivívják az aktivista hackerek, a „hacktivisták” haragját. A nagyok játszmáiba a kisvállalatok is belekeverednek, önhibájukon kívül.

Tovább olvasom »
adatvédelem, it-biztonság, kiberbűnözők

Egyre ügyesebben vadásznak a pénzünkre

piacesprofit.hu

A kiberbűnözők egyre nagyobb erőfeszítésekkel és kifinomultabb eszközökkel próbálnak szert tenni a felhasználók megtakarított pénzére. Az elmúlt évben 27,6 százalékkal emelkedett a pénzügyi támadások száma a 2012-es adatokhoz képest, amely kicsivel több mint 28 millió támadást jelent.

Tovább olvasom »