k+f pályázatok

adókedvezmény, innováció, iparjogvédelem, k+f pályázatok, kkv, kutatásfejlesztés, projektmenedzsment

Diadalív vagy síremlék?

Szeicz András

A kkv-k jelentős része folytat valamilyen kutatás-fejlesztési tevékenységet, de sok esetben nincsenek tisztában ezzel. Pedig, ha megfelelően azonosítjuk cégünkben a K+F-folyamatokat, rengeteg lehetőség nyílik meg előttünk, az adókedvezményektől kezdve a pályázati támogatások lehívásáig. Glósz Andrea, a Glósz és Társa Kft. ügyvezetője segített eligazodni az innovációmenedzsment legfontosabb elemei között.

Tovább olvasom »
ginop, k+f pályázatok, k+f+i, kkv, mikrovállalkozás, nkfih

Indul a roham K+F pénzekért – három új pályázat jelent meg

piacesprofit.hu

Mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt forráshoz juthatnak innovatív termék- és szolgáltatásfejlesztésük során, ha sikeresen pályáznak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalnál. A három pályázatot 2018. január 9-én írták ki, és a Via Credit pályázati tanácsadó szerint ebben az évben várhatóan nem lesz más, jelentős forráshoz jutási lehetőség a vállalati szektorban az innováció területén.

Tovább olvasom »
innováció, k+f pályázatok, kkv pályázatok

Idén 82 milliárdra pályázhatnak az innovatív cégek

PP/MTI

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2018. évi programstratégiájában a meghirdetendő pályázati konstrukciók teljes keretösszege 81,85 milliárd forint. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke, a jövő évi programtervről elmondta, hogy a tervezett felhívások a kutatók és a vállalkozások kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységéhez egyaránt igazodnak.

Tovább olvasom »
eu források, eu pénzek, eu-pályázatok, innováció, k+f pályázatok, kkv

EU pénzek tartják életben a hazai innovációt

PP/MTI

Több mint 140 millió eurót (42 milliárd forint) nyertek el magyar intézmények, vállalkozások az Európai Unió kutatási, fejlesztési és innovációs, Horizont 2020 (H2020) programjában – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az MTI-vel pénteken.

Tovább olvasom »
0 százalékos hitel, innovatív kisvállalkozás, k+f, k+f pályázatok, k+f+i

Már elérhető a nulla százalékos k+f hitel

piacesprofit.hu

Februrár utolsó napjától van lehetőség a hiteligénylések benyújtására a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel” című pályázati felhívás keretében. A hitelprogram keretösszege 32 milliárd forint, a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetik a hitelt.

Tovább olvasom »
ginop, k+f pályázatok, kkv pályázatok, uniós források, uniós pályázatok

Mit rontunk el az uniós pályázatokon?

piacesprofit.hu

Közel 573 milliárd forintra pályázhatnak még ebben az évben a kkv-k az infrastruktúrafejlesztéstől az eszközbeszerzésen át egészen az energetikai fejlesztésekig. Sok kkv azonban sikertelenül pályázik: az öt leggyakoribb hibára Harsányi Gábor, a Goodwill Consulting Kft. ügyvezető igazgatója hívta fel a figyelmet.

Tovább olvasom »
innováció, k+f pályázatok, k+f+i, kkv pályázatok, uniós források

Lesz még pályázati pénz innovációra

piacesprofit.hu

A „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” VEKOP-felhívások kerete is kimerült, a fejlesztési igényt mutatja, hogy ez már a harmadik pályázat ezen a területen, amit felfüggesztettek. Szerencsére hamarosan újabb felhívások jelennek meg.

Tovább olvasom »
innováció, k+f pályázatok, kkv-pályázatok, uniós források, uniós pályázatok

Uniós pénzből fejleszt? Van egy jó hírünk

piacesprofit.hu

Január 22.-én egy új közlemény látott napvilágot az innovációs pályázatok kapcsán a kormányzati oldalon, amely a már beadott K+F+I pályázatok esetében tartalmaz lényeges újdonságokat, könnyítéseket. Nevezetesen azt, hogy hiánypótlásra felkérés esetén elegendő csak a K+F minősítés megindítását igazolni, becsatolni elég lesz majd a tisztázó kérdés keretében később, amikor elkészül a K+F minősítés határozat.

Tovább olvasom »
innováció, k+f pályázatok, uniós források

50 milliárdos pályázatot írtak ki

piacesprofit.hu

Megjelent a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések pályázati felhívása a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 milliárd forint.

Tovább olvasom »