készség

egyetem, képzés, készség, oktatás, robotok, szakmák

Azt kellene oktatni, ami még nem is létezik

piacesprofit.hu

Az idei év végére várhatóan már több millió ember munkáját felügyelik majd robot főnökök világszerte, a mai iskolások kétharmada pedig jelenleg még nem létező munkakörökben fog dolgozni a jövőben. Az egyetemeknek a nehezen automatizálható munkákhoz szükséges készségeket kell fejleszteniük, hogy versenyelőnyt biztosítsanak az embereknek a gépekkel szemben – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) TEDx eseményén.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, hatékony vezető, karrier, készség, munkahely, munkavállaló, rugalmas vállalatirányítás

Milyen lesz a digitális kor főnöke?

piacesprofit.hu

Több mint félmillió menedzsment-tanácsadó összegezte a mai karrierlehetőségeket a legnagyobb ilyen jellegű felmérésben. Szerintük hamarabb jutnak ma vezető pozíciókba a technológiai képességekkel és rendszerszerű gondolkodással bíró fiatalabb munkavállalók, mint a rangidős kollégák.

Tovább olvasom »
állásinterjú, álláskeresés, hr, karrier, készség, készségfejlesztés, munkaerőpica, munkahely, munkahelyi hangulat, munkahelyi kapcsolat

Állásinterjú: ezeket a kérdéseket illik feltenni, ha munkát keresünk

piacesprofit.hu

Az állásinterjún még a szakmai tapasztalatnál is fontosabb, milyen benyomást keltünk a leendő munkáltatóban. Ehhez hozzájárulnak a kérdések is, amelyeket az állásinterjún teszünk fel a HR-esnek vagy a főnöknek. Igen, nekünk is kérdeznünk kell! Azzal, amilyen kérdéseket felteszünk, belophatjuk magunkat a HR-es szívébe, de akár ki is buktathat a lehetséges jelöltek sorából.

Tovább olvasom »
karrier, készség, oktatás, szakemberhiány

Mi a gond a mérnökökkel?

piacesprofit.hu

Jelenleg is 4 ezer nyitott mérnöki pozíció van az országban, amelyek betöltésével a termelés milliárdokkal növekedhetne. A munkaadók sokszor mégis irreális elvárásokat támasztanak, míg a végzős mérnökhallgatók sok esetben nyelvtudással sem rendelkeznek – közölte az EJMSZ.

Tovább olvasom »
készség, tárgyalástechnika, vitakészség

Vagy túl nagy a szánk, vagy ki se merjük nyitni

piacesprofit.hu

Az érveléssel, a vitával és az érdekérvényesítéssel többnyire még hadilábon állnak a hazai munkavállalók. Két szélsőség létezik: míg egy részük szélsőségesen konfliktuskerülő és rendre inkább kimarad a vitákból, addig a másik tábor már összetéveszti az arroganciát és a nagyképűséget a bátor érveléssel és az önbizalommal.

Tovább olvasom »
képzett munkaerő, készség, munkaerőpiac

Nem azt tudjuk, amit kéne

piacesprofit.hu

A világgazdaság komoly problémával szembesül a munkaerő-kínálat és kereslet közötti eltérések miatt, hiszen a 30 vezető gazdaság közül 18 küzd a készségek hiányának valamilyen formájával, miközben a munkanélküliség szintje és a betöltetlen állások száma is növekszik. Számos piacon a rendelkezésre álló munkaerő nem felel meg a munkaadók által támasztott követelményeknek a készségek terén.

Tovább olvasom »
készség, nyelvtudás, oktatás

Nyelvtanulás: kinek, mennyiért?

piacesprofit.hu

Sok család körében népszerűek a külföldi táborok, hiszen így anyanyelvi környezetben tanulhatnak nyelvet a gyerekek. Ezek a lehetőségek azonban nem olcsók, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy az országhatáron kívülre küldjék gyereküket, azoknak érdemes belföldön is körülnézni. Heti kb. 20-35 ezer forinttól már vannak Magyarországon is idegen nyelven zajló nyári táborok.

Tovább olvasom »
cégvezető, készség, munkavállaló

Beszélnünk kell…

Timár Gigi

Amikor többen dolgoznak együtt, fontos, hogy érzéseiket, benyomásaikat és a tényekről alkotott nézeteiket megbeszéljék egymással. Vezetőként különösen fontos, hogy szükség esetén képesek legyünk építő módon elmarasztalni, de dicsérni is.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor