kényszerfelszámolás

cégbíróság, feketelista, kényszerfelszámolás

Lecsengőben a cégalapítási hullám

piacesprofit.hu

Az elmúlt évben 5885 céggel nőtt a társas vállalkozás száma, annak ellenére, hogy eközben 27 549 céget, azaz az összes társaság 5,1 százalékát törölték. 2011 végén még 594 097 (decemberi adat) vállalkozás neve szerepelt a cégnyilvántartásban, ez a szám 2012 végére 599 982-ra (novemberi adat) nőtt. Mindez annak következménye, hogy tavaly 35 395 céget alapítottak

Tovább olvasom »
céginformáció, kényszerfelszámolás, opten

Ennyi cég még sohasem szűnt meg

piacesprofit.hu

Várhatóan 23 500, idén indított felszámolási eljárással zárja 2012-t a magyar gazdaság – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Ez új rekord, és nagyjából megfelel az év eleji várakozásoknak, miközben nyáron voltak olyan hónapok, amikor a 25-26 ezer felszámolás sem tűnt irreálisnak. A második félévben jelentősen csökkent a közzétett új fizetésképtelenségi eljárások száma, ám e mögött nem a gazdasági helyzet javulása, hanem a március óta hatályos új cégtörvény áll.

Tovább olvasom »
csődeljárás, kényszerfelszámolás, opten

Pusztulnak a cégek a gazdasági pangásban

piacesprofit.hu

2010 augusztusa óta nem szűnt meg annyi cég Magyarországon, mint idén októberben. A felszámolások és a végelszámolások száma a cégtörvény márciusban életbe lépett módosításai miatt csökken, de ez nem változtat azon, hogy a cégvilág még mindig a gazdasági pangást nyögi.

Tovább olvasom »
cégvezető, kényszerfelszámolás, végelszámolás

Végelszámolni csak pontosan, szépen….

kfarkas

Számos vállalkozás dönt úgy, hogy pénzügyi nehézségek miatt végelszámolás útján befejezi tevékenységét; ennek a döntésnek a fényében fontos tudni, hogy az addigi cégvezetőt, illetőleg a végelszámolót milyen jogok illetik, és milyen kötelezettségek terhelik.

Tovább olvasom »
adóhatóság, építőipar, építőipari szabályozás, építőipari válság, kényszerfelszámolás, végelszámolás

A legsötétebb időket éli az építőipar

piac-profit.hu

Júliusban 414 építőipari céggel szemben indult felszámolási eljárás Magyarországon. A mögöttünk álló három hónap ezzel az ágazat legsötétebb negyedévévé vált. A hetedik hónapban 209 cég végelszámolása indult meg, ez az utóbbi időkben megszokottnál sokkal alacsonyabb érték, ám a jelenség mögött az áll, hogy március óta a kényszer-végelszámolás intézményét a kényszertörlés intézménye váltotta fel.

Tovább olvasom »
belső ellenőrzés, ellenőrzés, felszámolás, jogszabály módosítás, kényszerfelszámolás

Változnak a felszámolókra vonatkozó szabályok

piac-profit.hu

Erősebben érvényesül az átlátható, megismerhető tulajdonosi szerkezet, a szakmaiság és a törvényes működés követelménye a felszámoló cégekkel szemben – a Kormány elfogadta a felszámolók névjegyzékére vonatkozó jogszabálymódosítást és a felszámolói névjegyzékbe kerülés új feltételeit.

Tovább olvasom »
coface, felszámolás, fizetésképtelenség, kényszerfelszámolás, végelszámolás

Időzített bombák a vállalati piacon

piacprofit.hu

A magas bázis ellenére radikálisan nőtt (+40 %) az idei év első félévében magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója 2011 hasonló időszakához képest. Ráadásul a már megvalósult kormányzati intézkedések, illetve a napokban bejelentett új adónemek várhatóan újabb kihívások elé állítják a hazai vállalatokat a Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb elemzése szerint.

Tovább olvasom »
építőipar, építőipari termelés, építőipari válság, felszámolás, kényszerfelszámolás, ksh, opten

Bárhonnan lehet nagyot zuhanni

piacprofit.hu

Az építőipar újabb súlyos zuhanásáról számolt be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH): májusban az ágazat kibocsátása 15,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi értéktől. A cégek pedig a piac zsugorodásához egyre kevéssé képesek alkalmazkodni: az idén a második negyedévben az Opten adatai szerint 1200 céget számoltak fel, amelyre korábban még soha nem volt példa. A Magyar gazdaság e szegletében – úgy tűnik – még várni kell az öt éve tartó negatív trend megtörésére.

Tovább olvasom »
cégalapítás, felszámolás, kényszerfelszámolás, végelszámolás

Elég volt! Egyre többen számolják fel vállalkozásukat

piacprofit.hu

A magyar gazdaság történetében még soha nem került sor annyi cég végelszámolására, mint az idén, az első félévben. Hat hónap alatt összesen 18 249 cég tulajdonosai döntöttek úgy, hogy befejezik a vállalkozásukat, kiegyenlítik beszállítóik követelését, és „lehúzzák a rolót”. A végelszámolások számának növekedésére jellemző, hogy tavaly ugyanezen időszak alatt 11 326 ilyen eljárásra került sor, azaz az idei adat a múlt évihez képest 61 százalékos növekedést jelez.

Tovább olvasom »