kazán

csere, kazán, kémény, költségek, kondenzációs, társasház, turbo kazán

Most a társasházak szívnak, ha kazánt cserélnek

piacesprofit.hu

Szeptemberben újabb rendelkezések lépnek életbe a kazáncserék kapcsán, melyek főként a társasházakban élőket érintik. Megszűnik a turbós kazánok helyére felszerelhető ErP minősítéssel rendelkező TURBO kondenzációs készülékek gyártása, illetve a hagyományos kéményes készülékekben is jelentős műszaki átalakítás szükséges, ami előreláthatólag komoly áremelést hoz magával – derült ki a Szerelvénybolt Kft. tájékoztatásából.

Tovább olvasom »
kazán, környezetvédelem, uniós szabályozás

Brutálisan drágulhat a kazáncsere

piacesprofit.hu

Több mint 2,5 millió családnak lesz 650-850 ezer forinttal drágább a kazáncsere. Eddig egy átlagos kazán 150 000 forintba került, és a régi helyére lehetett szerelni. Most a költségek elérhetik az egymillió forintot – állítja a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, jogszabály módosítás, kazán, környezetvédelem, uniós szabályozás

Kazánrendelet: türelmi időt kérnek

piacesprofit.hu

Fekete kazánpiacot hozhat létre és a balesetek elszaporodását is okozhatja a törvénnyel kikényszerített technológiaváltás, miszerint csak idén december 31-ig lehet nyílt égésterű kazánt vásárolni (vagy telepíteni, esetleg üzembe helyezni – még ez sem tisztázott). A szakma viszont két év türelmi időt kér – közölte a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor