kávé

agrár, biológiai sokszínűség, fair trade, fajpusztulás, fertőzés, gomba, ital, kávé, vetőmag

Kihalás szélén a kávé vadon élő fajtái

KlimaBlogger

A kávé vadon élő fajtáinak 60 százalékát a kipusztulás szélére sodródott. Több mint száz fajta nő vadon a természetben. Ráadásul a növény magjai sem igazán bírják a tárolást, így nincs esély egy vészkészlet elraktározására, ha kipusztulna a vadon élő fajták nagy része.

Tovább olvasom »
élelmiszerárak, élelmiszeripar, export, fair trade, kávé, klímaváltozás, mezőgazdaság

Lefőtt a kávé? Gondban a termelők

piacesprofit.hu

A zsugorodó nemzetközi terményárak miatt enyhülnek a világ legszegényebb országainak élelmiszerimport kiadásai, ám eközben az amerikai dollár erősödése „komoly veszélyt” jelenthet, figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Tovább olvasom »
céges kommunikáció, fenntartható üzlet, fenntarthatóság, kávé, kommunikáció, marketing, ökológiai lábnyom, újrahasznosítás, video

Megértik a fogyasztók, hogy mi a fenntartható termék?

Kriston László

Minden marketinges tudja, hogy a vásárlók egyszerű üzeneteket akarnak, főleg, hogy egy túl zajos, túlinformált világban élnek. De az igazán fenntartható termékek és eljárások megértetése nem egyszerű dolog. A fenntarthatóság ritkán egyszerű képlet, hiszen összetett termelési folyamatokat, környezeti hatásokat és összefüggéseket feltételez.

Tovább olvasom »
barista, étterem, kávé, minőség, vendég

Vacsorázni sem megyünk oda, ahol rossz a kávé

piacesprofit.hu

Az étterembe járó vendégek négyötödénél már egyértelmű elvárás a jó minőségű kávé, ami a vendégek étteremválasztását is befolyásolhatja. Gyovai Györgyi, a Nespresso hazai ügyvezetője szerint épp ezért fontos, hogy vendéglátóként milyen kávét és élményt adunk a vendégeknek, miközben a munkavállalók megtartására is törekszünk.

Tovább olvasom »
kávé, mosoly, munkahely, stressz, tea, tippek

Mosolyogjuk ki magunkból a stresszt

piacesprofit.hu

Vélhetően majdnem mindenki került már olyan helyzetbe, hogy egyszerre többfelől került nyomás alá. A helyzet nem könnyű, de az entrepreneur.com tanácsait elolvasva egyszerű, célratörő stressz-menedzsmenttel el tudjuk oszlatni az akut feszültségeket, sőt ha igyekszünk, krónikus görcsöktől is meg tudunk szabadulni.

Tovább olvasom »
kávé, kína, siker, starbucks

A siker titka: egy amerikai Kínában

Nagy Mariann

Az amerikai kávékonszern, a Starbucks immár hasít Kínában. Eddig 600 üzlete van Sanghajban – csaknem kétszer annyi, mint New Yorkban. Példátlan sikereit kemény kudarcok után érte el. Meg kellett tanulnia, hogyan lehet sikeres külföldi vállalat a világ legnépesebb országában.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, egészséges táplálkozás, étkezés, kávé, munkahelyi egészség

Van, amiből a kevés és a sok is egészségtelen

Szeicz András

Mit kapcsol be elsőként egy fejlesztő, amikor beér az irodába? A kávéfőzőt. Ez az elcsépelt vicc valójában teljesen igaz, és nem csak a fejlesztőkre vonatkozik. Az első kávé után pedig igen gyakran jön egy második, és mire észbe kapunk, vacsoraidő van, és mindössze pár csésze kávé tartja bennünk a lelket.

Tovább olvasom »
kávé, tavaszi fáradtság

Van más megoldás az ötödik kávé helyett, hogy felélénküljön

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Ha egyre nagyobb a kávésbögre az asztalunkon, érdemes egy kicsit elgondolkodnunk. A szakemberek szerint a túlzott kávéfogyasztás nem megoldás, sőt egészségkárosító is lehet. De van megoldás a kávé mellett, és azon túl is, hogy túléljük azokat a napokat, amikor legszívesebben csak aludnánk, akár az íróasztalra dőlve.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor