kárpát régió

kárpát régió, kef, magyar gazdák, nak, nemzeti agrárgazdasági kamara

Határon túli gazdák számára is megnyílik a Kamara

piacesprofit.hu

A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának (KEF) tagjaitól érkezett korábbi igényeknek megfelelően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megkezdi a pártoló tagság bevezetését a határon túli magyar gazdák körében is. A Fórum soros ülésén bejelentették, hogy a NAK májusi küldöttgyűlésén módosítja alapszabályát, így a tervek szerint már júniusban megkezdődhet a határon túli magyar gazdák jelentkezése.

Tovább olvasom »
kárpát régió, mnkh

Hatalmas sikerrel zárult az első Kárpát-medencei gazdasági konferencia és fórum

PP

Az idén első ízben, hagyományteremtő céllal megrendezett Kárpát-medencei gazdasági konferencián és fórumon mintegy hatszázan vettek részt. Több mint kétszáz határon túli kis- és középvállalat kiállítóként volt jelen a Magyar Nemzeti Kereskedőház rendezvényén. Ők legtöbben új partnereket, új piaci lehetőségeket kerestek a kétnapos rendezvényen.

Tovább olvasom »
fiatal vállalkozók, kárpát régió, kárpát régió üzleti hálózat

Határon túli fiatalok tanulhatnak a magyar cégektől

Timár Gigi

19 fiatal kárpát-medencei vállalkozó kap lehetőséget, hogy hazai cégeknél tanulja meg a vállalkozás csínját-bínját a most indult Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program keretében. A program célja a gazdasági ismeretek terjesztése révén támogatni a magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását, a helyi üzleti lehetőségek kiaknázását, új vállalkozások és új munkahelyek létrehozását, hozzájárulva ezáltal a szomszédos országokkal való partnerségi együttműködés erősítéséhez.

Tovább olvasom »
cégépítés külföldön, kárpát régió, kkv export, külföldi terjeszkedés, PP konferencia, szlovákia

Üzleti tippek Szlovákia felé kacsintgató cégeknek

Timár Gigi

Komoly perspektívája van a magyar vállalkozásoknak a szlovák piacon, ezt a gazdasági adatok is alátámasztják. Emellett a két ország javuló viszonya is arra ösztönözheti a magyar kkv-kat, hogy a hazai piacon kívül Szlovákiában is próbálkozzanak. A Piac&Profit és a BKIK konferenciáján ehhez kaphattak hasznos segítséget a cégek.

Tovább olvasom »