kamatdöntés

alapkamat, forintárfolyam, kamatdöntés

Újra csökkent az alapkamat

piacesprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal újabb történelmi mélypontot jelentő 4,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.

Tovább olvasom »
kamatdöntés, kamatvágás, mnb

Tizedszer is 25

piacesprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 25 bázisponttal 4,50 százalékra csökkentette a kéthetes jegybanki kötvényre érvényes jegybanki alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén. A grémium zsinórban tizedszer vágta negyed százalékkal az irányadó rátát: tavaly augusztusban 7 százalékról indult a lazítás.

Tovább olvasom »
alapkamat, kamatdöntés, mnb

Nem maradt6

piacesprofit.hu

A várakozásoknak megfelelően nem hátrált meg a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a másfél napja tartó forintgyengülés láttán, s tovább vágta az alapkamatot. A ráta a 25 bázispontos csökkenés után holnaptól 5,75 százalék.

Tovább olvasom »
erste, forintárfolyam, görög válság, kamatdöntés, részvénypiac, tőzsde

Jó hír! Csak kicsit zuhantunk!

kfarkas

A Philadelphiai Fed kormányzó aggodalmai, a spanyol tüntetések, a görög deficit mértékének várható további növekedése (20 milliárd euróról 30 milliárdra), na meg az elmérgesedő japán-kínai vita a zsebkendőnyi szigetek körül (a Toyota leállítja kínai termelését), mind elég rossz hírnek tűnik.

Tovább olvasom »
alapkamat, ekb, eurókamat, európai központi bank, kamatdöntés

EKB: a válságkezelés a politikusok feladata

piacprofit.hu

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem csökkentette az euró kamatát. Ezt várták a piacok. Az azonban már csalódást keltett, hogy egyéb lépést az EKB nem jelentett be. Az unió jegybankjának elnöke a döntést követő sajtótájékoztatón közölte: a piacokon nincs akkora feszültség, mint egy éve, a válságkezelés pedig a politikusok és nem a központi bank feladata. Az euró a bejelentést követően átmenetileg gyengült, a forint viszonylag jól állta a sarat.

Tovább olvasom »